ΕΣΥ: Εγκαινιάστηκε σήμερα, το πρώτο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ελλάδας
Tο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα daVinci εισάγεται στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο Αρεταίειο, μειώνοντας το επεμβατικό αποτύπωμα σε μια αυξανόμενη σειρά διαδικασιών.
Εγκαινιάστηκε σήμερα, το χειρουργικό ρομποτικό σύστημα daVinci, στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα ευέλικτο χειρουργικό σύστημα που αποτελεί νέο πρότυπο στην ελάχιστα επεμβατική φροντίδα: Το πρώτο ρομποτικό χειρουργικό σύστημα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας, που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία αυξανόμενη ποικιλία επεμβάσεων, κυρίως γενικής χειρουργικής, ουρολογίας, γυναικολογίας και θώρακος.
Σκοπός του εγχειρήματος είναι η δωρεάν πρόσβαση όλων των Ελλήνων ασθενών και η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, των ειδικευόμενων χειρουργικής και των γενικών χειρουργών. Το ΕΚΠΑ επιθυμεί μέσω του daVinci, να προσφέρει ισότιμα, καινοτομία στους ασθενείς και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους φοιτητές και στους ιατρούς. Τεχνολογικά αυτή φαίνεται να είναι μόνο η αρχή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μαγγίνειο Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου παρουσία του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου, του υπουργού Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη, των υφυπουργών Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου και Μάριου Θεμιστοκλέους, του γενικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης και ομότιμου καθηγητή, Οδυσσέα Ζώρα.
Η παρουσίαση του daVinci X από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο
Στην προσφώνησή του, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην σημερινή τελετή εγκαινίων του καινοτόμου ρομποτικού χειρουργικού συστήματος στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, το πρώτο σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Ελλάδα. Είναι μια στιγμή που γεμίζει όλες και όλους με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό. Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες ενός σημαντικού επιστημονικού βήματος της Ιατρικής Σχολής, με την υιοθέτηση ενός πρωτοποριακού ρομποτικού συστήματος.
Η εγκατάσταση και λειτουργία του ρομποτικού συστήματος είναι προϊόν προσπάθειας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, της Εφορείας του, της Ιατρικής Σχολής και των Πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και φέρνει το ίδρυμά μας στην πρώτη γραμμή της ιατρικής καινοτομίας», ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γ.Σιάσος.
«Το ιστορικό αυτό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όντας ερευνητικό κέντρο αριστείας, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτής της τεχνολογίας προς όφελος των ασθενών» πρόσθεσε.
Ένα ρομποτικό χειρουργικό σύστημα που προσφέρει πρόσβαση σε εξειδικευμένες επεμβάσεις και ανοίγει μια νέα ειδικότητα στο ΕΣΥ
Ο κ. Σιάσος εξήγησε ότι το Ρομποτικό Χειρουργικό Σύστημα da Vinci X, ένα σύστημα τέταρτης γενιάς, προσφέρει ακρίβεια και ασφάλεια στις χειρουργικές επεμβάσεις, πρόσβαση σε εξειδικευμένες επεμβάσεις και νέες δυνατότητες εξειδίκευσης και εκπαίδευσης.
Το Αρεταίειο Νοσοκομείο, με το νέο ρομποτικό σύστημα, ενισχύει τον εκπαιδευτικό του ρόλο για Έλληνες γιατρούς και φοιτητές, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές.
«Η Β’ Χειρουργική και η Β’ Γυναικολογική Κλινική, αλλά και καθηγητές όλου του χειρουργικού τομέα από άλλες κλινικές, με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος θα μπορούν να προσφέρουν στους ασθενείς τους ακόμα πιο ποιοτικές και ασφαλείς χειρουργικές επεμβάσεις και η πρόσβαση σε ρομποτική χειρουργική θα γίνει πλέον εφικτή για ασθενείς από όλα τα κοινωνικά στρώματα, μειώνοντας τις ανισότητες στην υγεία» κατέληξε ο κ. Σιάσος.Ε.Φ.
- Δίδυμες πήγαν να κάνουν το «κόλπο γκρόσο» στη δουλειά, τις πήραν χαμπάρι και έγιναν viral
- Για αυτό τον λόγο η βασίλισσα Ελισάβετ αντιπαθούσε τον Ντόναλντ Τραμπ
- Πόσο θα μπορούσαν να μειώσουν το ΑΕΠ τα ζευγάρια των millenials που δεν κάνουν παιδιά
- Τι φταίει και δεν φτάνει ο προϋπολογισμός για φάρμακα στα νοσοκομεία
- Έρωτες, χρήματα και τραγωδίες: Η πολυτάραχη ζωή της Gloria Vanderbilt
- Τζάστιν Σαν: Ποιος είναι ο εκκεντρικός κροίσος που αγόρασε μπανάνα για 6,2 εκατ. δολάρια