Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία: Η εταιρεία «ζήτησε αύξηση αποζημίωσης για φωτιά πριν την πυρκαγιά»

Φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία: Η εταιρεία «ζήτησε αύξηση αποζημίωσης για φωτιά πριν την πυρκαγιά»

Η έκθεση της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος κάνει λόγο για εμπρησμό στον χώρο της εταιρείας

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών.

Αφού έγινε γνωστό ότι η φωτιά την Κυριακή 19 Μαΐου εκδηλώθηκε από πρόθεση, τώρα αποκαλύπτεται πως η εταιρεία είχε ζητήσει αύξηση των ασφαλίστρων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο MEGA και το Live News, φαίνεται να υπάρχει ηλεκτρονική αλληλογραφία λίγο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με τη δηλητηρίαση και δύο ημέρες πριν την καταστροφή από τη φωτιά, από το εργοστάσιο προς την ασφαλιστική, με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς.

Η εταιρεία ζητά σε αυτό το μεσοδιάστημα, κάτι που θεωρείται ύποπτο, από την ασφαλιστική εταιρεία να της αυξήσει την αποζημίωση, μια συναλλαγή ωστόσο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Εμπρησμός η φωτιά στο εργοστάσιο

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμούνη φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία εκδηλώθηκε από πρόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκθεση της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος κάνει λόγο για εμπρησμό την Κυριακή 19 Μαΐου στο εργοστάσιο. Ήδη έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα πίσω από τη φωτιά.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχει παρέμβει και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητώντας να ερευνηθεί αν συνδέεται το γεγονός με τα χαλασμένα γεύματα και τον επικείμενο έλεγχο από τον ΕΦΕΤ ο οποίος είχε προγραμματιστεί την επομένη της καταστροφής του εργοστασίου.

Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό

Όπως έχει γίνει γνωστό, η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φαίνεται να έχουν προβληματιστεί καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Ζήτημα έχει προκύψει με τα καταγραφικά καμερών που υπήρχαν στο εργοστάσιο, καθώς από τα τρία, τα δύο κάηκαν στη φωτιά

Ένα άλλο στοιχείο είναι το γεγονός πως η φωτιά εξαπλώθηκε και πήρε διαστάσεις πάρα πολύ γρήγορα, παρά ο γεγονός πως το υλικά που έχει το εργοστάσιο δεν ήταν εύφλεκτα.

Για τον λόγο αυτό εξετάζεται αν υπήρχε κάποιος άλλος παράγοντας, όπως κάποια άλλη εύφλεκτη ύλη στον χώρο που να επιτάχυνε την εξάπλωσε της φωτιάς. Να υπήρξε δηλαδή διάχυση βενζίνης ή πετρελαίου και αυτό να ήταν μετά από ανθρώπινη παρέμβαση, οπότε μιλάμε για εμπρησμό. Σημειώνεται πως μαρτυρίες όσων έσπευσαν να σβήσουν την πυρκαγιά, αναφέρουν πως μύριζε έντονα βενζίνη στον χώρο.

Από το κατεστραμμένο κομμάτι του εργοστασίου ελήφθησαν 20 περίπου δείγματα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, τα οποία θα εξεταστούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπήρχε εύφλεκτο υγρό στον χώρο.

Επιπλέον, ζήτημα έχει προκύψει με τα καταγραφικά καμερών που υπήρχαν στο εργοστάσιο, καθώς από τα τρία, τα δύο κάηκαν στη φωτιά, ενώ το τρίτο δεν βρέθηκε. Πλέον, εξετάζεται αν καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, ή αν εξαφανίστηκε για άλλον λόγο.

Η έκθεση της Πυροσβεστικής που κάνει λόγο για εμπρησμό, θα «ξεκλειδώσει» την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου υπόπτων, προκειμένου οι Αρχές να δουν ποιος έχει επικοινωνήσει με ποιον.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024