Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Πριγκίπισσα Κάκο για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Ποια είναι η «πριγκίπισσα Diana της Ανατολής»

Η Πριγκίπισσα Κάκο για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Ποια είναι η «πριγκίπισσα Diana της Ανατολής»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ξενάγηση της πριγκίπισσας της Ιαπωνίας, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Mιλώντας για βασιλική οικογένεια, για πρίγκιπες και πριγκίπισσες, συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει σε κάποια βασιλική οικογένεια της Ευρώπης. Σε αυτό το άρθρο όμως θα μάθουμε λίγα περισσότερα, για την πριγκίπισσα της Ιαπωνίας, η οποία μετά από 22 ολόκληρες ώρες ταξιδιού, έφτασε για πρώτη φορά στην χώρα μας με αφορμή το «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Πριγκίπισσα Κάκο επισκέπτεται τη χώρα μας και μάλιστα μετά την ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης θα ακολουθήσει και επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη.

H 30χρονη πριγκίπισσα έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, ενώ το ιστορικό της και η οικογένεια από την οποία προέρχεται, απασχολεί καθημερινά την Ασία και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η πριγκίπισσα Κάκο είναι κόρη του Διάδοχου Ακισίνο και δισέγγονη του Αυτοκράτορα Χιροχίτο και αυτές τις ημέρες είναι και επίσημη προσκεκλημένη της ελληνικής κυβέρνησης. Η 30χρονη πριγκίπισσα δεν μπορεί να είναι υποψήφια για τον πολυπόθητο θρόνο των Χρυσανθέμων, αφού δυστυχώς μέχρι και σήμερα απαγορεύεται αυστηρά η κατάληψη του Θρόνου από γυναίκα.

Σημασία όμως, έχει το γεγονός πως για τον λαό της Ιαπωνίας, η νεαρή πριγκίπισσα έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό και από πολλούς θεωρείται ως άλλη πριγκίπισσα Diana της Ανατολής. Αυτό εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς, αφού μόνο για τα γενέθλιά της το 2014 βρέθηκαν στο παλάτι 80.000 άνθρωποι μόνο και μόνο για να γιορτάσουν τα 20α γενέθλιά της.

Από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θεωρείται «Ελπίδα του Θρόνου», ενώ έχει ξεχωρίσει για τον ευγενικό χαρακτήρα της, την φυσική της χάρη και την αφοσίωση της στην βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η Ιαπωνική βασιλική οικογένεια έχει κλονιστεί πολλές φορές, με συμβάντα και γεγονότα που έγιναν πρωτοσέλιδα διεθνώς.

Tα γεγονότα που απασχόλησαν τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας

Για αρχή, το 2021 η μεγαλύτερη αδερφή της οικογένειας, η πριγκίπισσα Μάκο, αποφάσισε να παντρευτεί έναν «κοινό θνητό» -κάτι που φυσικά δεν επιτρέπεται για τις πριγκίπισσες της Ιαπωνίας. Έτσι, αναγκάστηκε να απαρνηθεί τον τίτλο, τα προνόμια και τα πλούτη, επιλέγοντας να ζήσει ως κοινή θνητή. Σήμερα ζει με τον σύζυγό της σε ένα δυάρι στη Νέα Υόρκη και εργάζεται στο Met.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ένα πρόβλημα υγείας της μητέρας της, της 57χρονης πριγκίπισσας Κίκο του Ακισίνο, η οποία πάσχει από μια ασθένεια που δεν έχει διευκρινιστεί και αφορά το στομάχι της με αποτέλεσμα να μην τρέφεται κανονικά.

Η πριγκίπισσα Κάκο μετά τις εξελίξεις αυτές, είναι το πρόσωπο του παλατιού που απασχολεί περισσότερο. Η ίδια έχει και έναν μικρότερο αδερφό, τον Χισίκο, ο οποίος είναι διάδοχος του ιαπωνικού θρόνου.

Πλέον, η νεαρή πριγκίπισσα που αυτές τις ώρες βρίσκεται στη χώρα μας, αποτελεί «σύμβολο ελπίδας του ιαπωνικού λαού», αλλά και πολιτικό asset, αφού προσπαθεί να γεφυρώνει χάσματα και λαούς, όπως επίσης και το παρελθόν με το τώρα. Την παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty/ Ideal Images

Πηγή Grace

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024