Παρελθόν από τον Απόλλωνα Λεμεσού αποτελεί ο Ματιέ Βαλμπουενά μετά από έναν χρόνο συνεργασίας με την ομάδα της Κύπρου.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού κατέγραψε 36 συμμετοχές με τον Απόλλωνα έχοντας 8 γκολ και 5 ασίστ.

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα:

«Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Η παρουσία του Γάλλου ποδοσφαιριστή στην ομάδα μας αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για τον σύλλογο καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή παγκοσμίου φήμης. Η οικογένεια του Απόλλωνα Λεμεσού ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται ότι καλύτερο τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία», αναφέρει η ομάδα της Κύπρου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά αγωνίστηκε σε 150 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, έχοντας 18 γκολ και 43 ασίστ, ενώ στη σπουδαία του καριέρα έπαιξε επίσης σε Μαρσέιγ (330 συμμετοχές, 38 γκολ, 43 ασίστ), Λιόν (76 αναμετρήσεις, 12 γκολ, 14 ασίστ), Φενερμπαχτσέ (71 αγώνες, 12 γκολ, 24 ασίστ), Λιμπούρν (58 ματς, 11 γκολ) και Ντιναμό Μόσχας (40 παιχνίδια, 6 γκολ, 17 ασίστ). Συνολικά στην καριέρα του έχει 761 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο, με 105 γκολ και 161 ασίστ.

Απομένει να φανεί εάν ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θα ολοκληρώσει την καριέρα του, μετά την αποχώρησή του από τον Απόλλωνα Λεμεσού ή εάν θα συνεχίσει να αγωνίζεται, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους λάτρεις της στρογγυλής θεάς, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια…