Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Συνετρίβη πύραυλός της που μετέφερε κατασκοπευτικό δορυφόρο

Βόρεια Κορέα: Συνετρίβη πύραυλός της που μετέφερε κατασκοπευτικό δορυφόρο

Η Σεούλ χαρακτήρισε την εκτόξευση ως πρόκληση που παραβιάζει ξεκάθαρα την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε σήμερα (27/5) ότι η προσπάθειά της να θέσει σε τροχιά έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο απέτυχε, αφού ο πύραυλος που τον μετέφερε εξερράγη κατά την πρώτη φάση της πτήσης.

Ο πύραυλος που μετέφερε τον αναγνωριστικό στρατιωτικό δορυφόρο Malligyong-1-1 «εξερράγη κατά την πρώτη φάση της πτήσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αεροδιαστημικής Διοίκησης που μεταδόθηκε από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.

«Πρόκληση, που παραβιάζει ξεκάθαρα την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών»

Το ατύχημα συνδέεται με κάποιο πρόβλημα «αξιοπιστίας του κινητήρα υγροποιημένου οξυγόνου και κηροζίνης», μιας πρόσφατης τεχνολογικής εξέλιξης, πρόσθεσε. Ωστόσο, ερευνώνται και τυχόν άλλα αίτια.

Η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας ΝΗΚ είχε μεταδώσει πλάνα στα οποία διακρινόταν ένας πύραυλος στον νυχτερινό ουρανό να τυλίγεται στις φλόγες. Διευκρίνισε ότι το βίντεο τραβήχτηκε από τη βορειοανατολική Κίνα, τη στιγμή της εκτόξευσης.

Τα ιαπωνικά πλάνα από την εντυπωσιακή έκρηξη στον νυχτερινό ουρανό:

Η Βόρεια Κορέα είχε ενημερώσει νωρίτερα την Ιαπωνία ότι σκόπευε να εκτοξεύσει έναν δορυφόρο, μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του περασμένου Νοεμβρίου αλλά και δύο αποτυχημένες, στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Από τη Σεούλ, το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι ο στρατός εντόπισε πολλά συντρίμμια του πυραύλου στα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας και ότι η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ερευνούν το θέμα.

Ο βορειοκορεατικός πύραυλος εξερράγη κατά την πρώτη φάση της πτήσης

Η εκτόξευση «είναι μια πρόκληση που παραβιάζει ξεκάθαρα την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με την οποία απαγορεύεται η χρήση της τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων» από την Πιονγκγιάνγκ», πρόσθεσε.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024