Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Η Nike αποκτά μερικώς δικαιώματα στις ρίγες της Adidas

Γερμανία: Η Nike αποκτά μερικώς δικαιώματα στις ρίγες της Adidas

Δικαστήριο της Γερμανίας «αμφισβητεί» ενα απο τα πολύ γνωστά εμπορικά σήματα της Adidas που η γερμανική πολυεθνική προσπαθεί να προστατέψει

Η Nike, η αμερικανική πολυεθνική αθλητικών ειδών, κερδίζει στη διαμάχη της με την Adidas καθώς γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε την Τρίτη ότι η πρώτη μπορεί να βάλει τρεις ρίγες σε ορισμένα από τα σχέδια παντελονιών της στη Γερμανία.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Ντίσελντορφ είχε ήδη απαγορεύσει στην αμερικανική εταιρεία να χρησιμοποιεί δύο ή τρεις ρίγες σε πέντε από τα σχέδια των παντελονιών της, αφού η Adidas είχε καταθέσει αγωγή για παραβίαση εμπορικού σήματος το 2022.

Τα δικαιώματα της Nike με βάση τη νέα απόφαση

Η νέα απόφαση ελήφθη σε μια δεύτερη ακροαματική διαδικασία έφεσης που είχε φέρει αντιμέτωπες τις δυο μεγάλες εταιρείες αθλητικών ειδών.

Η Nike μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει τις ρίγες σε τέσσερα από τα επίμαχα μοντέλα, ενώ η απαγόρευση για ένα υπόλοιπο μοντέλο παραμένει σε ισχύ, δήλωσε το δικαστήριο, ανατρέποντας εν μέρει την προηγούμενη απόφαση.

Οι τρεις παράλληλες ρίγες είναι ένα πολύ γνωστό εμπορικό σήμα της Adidas, για το οποίο η γνωστή αθλητική εταιρεία προσπαθεί αδιάκοπα να προστατεύσει σε διάφορες δικαστικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.

Πριν από ένα χρόνο, ωστόσο, η γερμανική μάρκα αποφάσισε να ανακαλέσει τη νομική της κατάθεση κατά του κίτρινου λογότυπου με τις τρεις ρίγες της οργάνωσης Black Lives Matter, ανησυχώντας ότι η ένστασή της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κριτική στην αντιρατσιστική οργάνωση.

Η Nike υποστηρίζει ότι το πεδίο προστασίας της Adidas είναι πολύ στενό, λέγοντας ότι η ριγέ διακόσμηση δεν σχετίζεται απαραίτητα με τη μάρκα στην οποία ανήκει. Οι δικαστικές περιπέτειες της Adidas για τις ρίγες μετρούν αρκετές δεκαετίες, σχεδόν απο την ίδρυσή της,  λίγα χρόνια μετα το Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024