Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Λαμία: Εξετάζονται δείγματα από 20 σημεία για τυχόν εύφλεκτα υλικά - Εν αναμονή του πορίσματος για τη φωτιά

Λαμία: Εξετάζονται δείγματα από 20 σημεία για τυχόν εύφλεκτα υλικά – Εν αναμονή του πορίσματος για τη φωτιά

Νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία, στο οποίο παρήχθησαν τα σχολικά γεύματα από τα οποία δηλητηριάστηκαν δεκάδες μαθητές της περιοχής

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο, το οποίο εμπλέκεται στη μαζική τροφική δηλητηρίαση παιδιών από σχολικά γεύματα στη Λαμία.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», έχουν ληφθεί 20 δείγματα από το εργοστάσιο, τα οποία έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πόρισμα θα αναφέρεται εάν έχει ανιχνευθεί βενζίνη ή κάποια άλλη εύφλεκτη ύλη, που πυροδότησε τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Οι πυροσβέστες αναφέρουν, πάντως, ότι με βάση τα υλικά που υπήρχαν στον χώρο δεν δικαιολογείται η έκταση και η ένταση της φωτιάς.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική αναμένει και το υλικό από τις κάμερες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εισέρχεται ή αποχωρεί κάποιο άτομο από το εργοστάσιο εκείνη την ώρα.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον στη χθεσινή ανακοίνωση των υπευθύνων του εργοστασίου, πάντως, είναι ότι η εταιρεία δεν προχώρησε σε διάψευση της πληροφορίας του Live News για το mail που εστάλη στην ασφαλιστική για αύξηση της αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς.

Η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, που ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου το οποίο έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έχουν προβληματιστεί, καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος, όπως λένε, να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος;

Σύμφωνα με τον ALPHA, πάντως, ένας ύποπτος έχει ταυτοποιηθεί και αναμένεται ακόμα και μέσα στις επόμενε ώρες να εκδοθεί ένταλμα από την Εισαγγελία.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού, για τον εμπρησμό ευθύνονται 3-4 άτομα, τα οποία άνοιξαν το εργοστάσιο με κλειδιά, κατευθύνθηκαν προς το εσωτερικό, εκεί όπου βρίσκεται ο χώρος πάρκινγκ των αυτοκινήτων και βρήκαν οι αξιωματικοί εύφλεκτο υλικό.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024