Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Android TV OS: Το χαρακτηριστικό που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση

Android TV OS: Το χαρακτηριστικό που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση

Το picture-in-picture πλέον έρχεται στις τηλεοράσεις με Android TV επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο ταυτόχρονα με άλλες εφαρμογές.

Η Google είναι έτοιμη να φέρει το picture-in-picture (PiP) στην τηλεόραση αλλά ίσως να μην είναι τόσο χρήσιμο όσο στα τηλέφωνα. Κατά τη διάρκεια του Google I/O η εταιρεία αποκάλυψε ότι η επόμενη αναβάθμιση του Android TV OS, που θα βασίζεται στο Android 14, θα φέρει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στις τηλεοράσεις. Το ολοκαίνουργιο picture-in-picture mode (λειτουργία εικόνας σε εικόνα).

Υπήρχαν ενδείξεις ότι η λειτουργία θα έκανε το ντεμπούτο της με το Android 13 αλλά η Google τελικά άλλαξε πλάνα. Όμως, επανήλθε και το picture-in-picture πλέον έρχεται στις τηλεοράσεις με Android TV επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο ταυτόχρονα με άλλες εφαρμογές. Ουσιαστικά, θα επιτρέπει μια μορφή πολλαπλών εργασιών με μία εφαρμογή να εκτελείται σε πλήρη οθόνη και μία άλλη σε μικρότερο παράθυρο.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν όλες οι τηλεοράσεις και τα Android TV box θα έχουν PiP

Ωστόσο, δεν θα λάβουν όλες οι τηλεοράσεις τη νέα ενημέρωση καθώς η Google σημείωσε ότι θα έρθει σε «κατάλληλα μοντέλα τηλεοράσεων που θα υποστηρίζουν το Android 14». Οπότε δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο αν όλες οι τηλεοράσεις και τα Android TV box θα μπορούν να έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Το PiP θα λειτουργεί μόνο σε «κατάλληλες» τηλεοράσεις και συσκευές streaming

Δεν είναι περίεργο που ο αμερικανικός κολοσσός σημειώνει στην αρχική του ανακοίνωση ότι το PiP θα λειτουργεί μόνο σε «κατάλληλες» τηλεοράσεις και συσκευές streaming. Έτσι, ακόμη και αν έχετε στην κατοχή σας ένα αρκετά πρόσφατο μοντέλο Google TV, ενδέχεται να μην υποστηρίζει το PiP όταν λάβει την ενημέρωση Android 14 for TV.

Και κάτι ακόμα. Η Google έχει επιβάλει περιορισμούς σχετικά με το πότε οι προγραμματιστές μπορούν να ενεργοποιήσουν το PiP, περιορίζοντας σημαντικά τη χρησιμότητά του. Στα τηλέφωνα Android, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το PiP κατά την προβολή περιεχομένου από τις αγαπημένες σας υπηρεσίες. Αλλά στην τηλεόραση η εταιρεία θα επιτρέψει μόνο σε τέσσερις κατηγορίες εφαρμογών να χρησιμοποιούν το PiP: Επικοινωνία, έξυπνο σπίτι, υγεία και ticker. Αυτό σημαίνει ότι εφαρμογές όπως το Netflix ή το YouTube δεν θα παίζουν.

Να σημειώσουμε πως η Nvidia Shield TV Pro και ορισμένες τηλεοράσεις Android υψηλής τεχνολογίας από τη Sony υποστηρίζουν PiP αλλά τα περισσότερα tv box και τηλεοράσεις δεν διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα.

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024