Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Gigabit voucher: Πότε έρχεται το νέο κουπόνι επιδότησης για σύνδεση οπτικών ινών

Gigabit voucher: Πότε έρχεται το νέο κουπόνι επιδότησης για σύνδεση οπτικών ινών

Δικαιούχοι του «Gigabit voucher» θα είναι ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα οπτικής ίνας

Με στόχο να φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης όσον αφορά την ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα διαθέσει το επόμενο διάστημα κουπόνια επιδότησης για γρήγορες συνδέσεις οπτικών ινών.

Δικαιούχοι του «Gigabit voucher» θα είναι ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα οπτικής ίνας και δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουπόνι θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxisnet. Αφότου εκδοθεί η επιταγή στο όνομά τους θα μπορούν να επιλέγουν πάροχο.

Το Gigabit Voucher θα έχει τη μορφή μηνιαίας επιδότησης που καλύπτει το αρχικό κόστος σύνδεσης και τους λογαριασμούς.

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να λάβουν την επιδότηση μόνο μία φορά, ωστόσο θα είναι δυνατή η μεταφορά της επιδοτούμενης σύνδεσης σε άλλη διεύθυνση, εφόσον πληρούνται οι ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, «Με στόχο να εναρμονιστούμε με τον μέσο όρο Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιούμε το Δράση Gigabit Voucher, με πόρους της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να κάνει μαζί με το ψηφιακό άλμα και ένα άλμα ευρυζωνικότητας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024