Με στόχο να φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης όσον αφορά την ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα διαθέσει το επόμενο διάστημα κουπόνια επιδότησης για γρήγορες συνδέσεις οπτικών ινών.

Δικαιούχοι του «Gigabit voucher» θα είναι ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα οπτικής ίνας και δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουπόνι θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxisnet. Αφότου εκδοθεί η επιταγή στο όνομά τους θα μπορούν να επιλέγουν πάροχο.

Το Gigabit Voucher θα έχει τη μορφή μηνιαίας επιδότησης που καλύπτει το αρχικό κόστος σύνδεσης και τους λογαριασμούς.

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να λάβουν την επιδότηση μόνο μία φορά, ωστόσο θα είναι δυνατή η μεταφορά της επιδοτούμενης σύνδεσης σε άλλη διεύθυνση, εφόσον πληρούνται οι ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, «Με στόχο να εναρμονιστούμε με τον μέσο όρο Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιούμε το Δράση Gigabit Voucher, με πόρους της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να κάνει μαζί με το ψηφιακό άλμα και ένα άλμα ευρυζωνικότητας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.