Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ηρακλής: Εγκαταλείφθηκε και αναζητά στέγη

Ηρακλής: Εγκαταλείφθηκε και αναζητά στέγη

Ο Ηρακλής δεν γεννήθηκε, ούτε μεγάλωσε στον δρόμο. Απλά, ο άνθρωπος του (;), μια ωραία πρωία, τον εγκατέλειψε

Πριν από δύο χρόνια, ο ιδιοκτήτης του Ηρακλή αποφασίζει να αλλάξει τόπο κατοικίας. Φεύγοντας, αφήνει οριστικά και αμετάκλητα τον σκύλο του στην αποθήκη που νοίκιαζε. Εκεί ζούσε ο Ηρακλής από κουτάβι. Σε μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Όταν ο ιδιοκτήτης της αποθήκης άνοιξε την πόρτα, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο Ηρακλής ήταν εκεί. Ο πρώην νοικάρης του, τον είχε εγκαταλείψει.
Επικοινωνεί με τον Δήμο Ασπροπύργου. Από τότε ο Ηρακλής φιλοξενείται στον χώρο που διαθέτει ο δήμος.

Ο Ηρακλής έχει ατσάλινη υγεία, είναι εμβολιασμένος, στειρωμένος και τσιπαρισμένος

Ο Ηρακλής χαρακτηρίζεται από ηρεμία και έχει χαλαρό, ισορροπημένο περπάτημα

«Ο Ηρακλής έχει γεννηθεί τον Νοέμβριο του 2019 και είναι ημίαιαμος Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας. Είναι ένας μεγαλόσωμος σκύλος, καθώς το βάρος του αγγίζει τα 56 κιλά», αναφέρει η εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, Λία Τζανιδάκη.

Η προσωπικότητα του Ηρακλή

Εκδηλώνει φιλικά συναισθήματα προς τους ανθρώπους και τα παιδιά, όπως λέει η εθελόντρια, και αδιαφορεί για τις γάτες, ενώ δείχνει άνετος με τα άλλα σκυλάκια.
Τονίζει ότι πάντα πρέπει να αφήνουμε τον σκύλο να επιλέξει με ποιο σκυλάκι θέλει να συναναστραφεί και να παίξει μαζί του. Δεν ταιριάζουν όλοι οι χαρακτήρες μεταξύ τους.

Ο Ηρακλής χαρακτηρίζεται από ηρεμία, έχει χαλαρό, ισορροπημένο περπάτημα και βαδίζει δίπλα σου, όταν τού φοράς το λουρί.
Είναι πανέξυπνος, με ισχυρό χαρακτήρα και αισθάνεται πολύ ευχάριστα όταν τρέχει στο γκαζόν. «Καλπάζει σαν κουτάβι», λέει χαριτολογώντας η εθελόντρια.
«Δεν είναι νευρικό σκυλί και εκφράζει τη χαρά του με ήρεμες κινήσεις. Δεν χοροπηδάει πάνω σου και δεν κάνει άτσαλες κινήσεις. Ο Ηρακλής έχει την αίσθηση του όγκου και της ηλικίας του, γι’ αυτό κρατάει χαμηλούς τόνους», διευκρινίζει η κα Τζανιδάκη και συμπληρώνει: «Είναι σοβαρός, βαρύς σκύλος, αλλά ευχαριστιέται πολύ να τρέχει».

Ο Ηρακλής μαζί με την εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, Λία Τζανιδάκη

Επίσης, ο Ηρακλής είναι ένας σκύλος με άποψη, όπως λέει η εθελόντρια, και δεν του την αλλάζεις εύκολα. «Για παράδειγμα, αφού τρέξει και κάνει τις βόλτες του, αν θέλει να επιστρέψει στο κλουβί του, δεν θα τον πείσεις εύκολα να έρθει κοντά σου», εξηγεί η κα Τζανιδάκη.
Διευκρινίζει ότι είναι ένας σκύλος που του αρέσουν τα χάδια και η ανθρώπινη επαφή. Αλλά, ο Ηρακλής δεν επιζητά συνέχεια τις αγκαλιές και τα χάδια. Θα σου δείξει εκείνος πότε επιθυμεί να τον χαϊδέψεις.

Οι ανάγκες του Ηρακλή

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που τον παράτησε ο ιδιοκτήτης του. Και ζει κλεισμένος σε ένα κλουβί.

Κάθε εβδομάδα οι εθελόντριες της AnimAid Animal Rescue επισκέπτονται τον χώρο φιλοξενίας του Δήμου Ασπροπύργου και του ανοίγουν την πόρτα που του στερεί την ελευθερία του. Κι εκείνος, ενώ τούς εκδηλώσει τη χαρά του, αρχίζει να τρέχει στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Ηρακλής είναι ένας μεγαλόσωμος σκύλος που έχει ανάγκη από καθημερινές βόλτες: να περπατάει, να τρέχει, να εξερευνά νέα μέρη. Θέλει έναν άνθρωπο στο πλευρό του, που θα έχει τον χρόνο να ασχοληθεί μαζί του και να κατανοεί τη φύση του. Να έχει γνώσεις, αλλά και εμπειρία από μεγαλόσωμους σκύλους. Έτσι ώστε να έχουν μια αρμονική συμβίωση.

Ο Ηρακλής έχει ατσάλινη υγεία, είναι εμβολιασμένος, στειρωμένος και τσιπαρισμένος.
Όποιος επιθυμεί να βάλει στη ζωή του έναν σκύλο σαν τον Ηρακλή, μια ήρεμη δύναμη, τότε μπορεί να καλέσει στο 6947.903.110.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024