Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ένα πλούσιο «Grand Cabaret» γεύσεων

Ένα πλούσιο «Grand Cabaret» γεύσεων

Η Λέσλι Γκρέισι και ο Αλι Μάρτιν, master distiller και global brand ambassador του Hendrick’s Gin αντίστοιχα, μας μιλούν για το νέο, limited edition Gin από το Hendrick’s, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα πολυτελή παριζιάνικα πάρτι των 1920s.

Ενα γευστικό και αρωματικό ταξίδι στον χρόνο έκανε η Λέσλι Γκρέισι για να δημιουργήσει το Grand Cabaret, την πιο «international» κυκλοφορία της Hendrick’s Gin, αφού θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 50 αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. Συγκεκριμένα, η έμπειρη master distiller και δημιουργός του Hendrick’s Gin, ταξίδεψε περίπου 100 χρόνια πίσω, στα περίφημα πάρτι των πλούσιων παριζιάνικων σαλονιών της δεκαετίας του 1920, τότε που οι παρευρισκόμενοι απολάμβαναν κάθε πολυτέλεια που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την εποχή.

O Αλι Μάρτιν, global brand ambassador του Hendrick’s Gin, είναι εκείνος που εμπνέεται από τα αποστάγματα της Λέσλι Γκρέισι για να δημιουργήσει τα ιδανικά κοκτέιλ και pairings.

Ανάμεσα στις συνήθειές τους ήταν η κατανάλωση ενός ιδιαίτερου ποτού του 17ου αιώνα, ενός αποστάγματος από πυρηνόκαρπα φρούτα (eau de vie), το οποίο ενίσχυαν με τζιν. Αυτό ήταν αρκετό για την master distiller του Hendrick’s Gin, η οποία έχει την ικανότητα να εμπνέεται από τα πάντα και να μετατρέπει τις εικόνες σε αρώματα. Αυτή τη φορά εμπνεύστηκε όχι μόνο από το διάσημο ποτό, αλλά και από την όλη ατμόσφαιρα της εποχής, η οποία ταιριάζει πολύ με τη δική μας, τη μετά COVID-19 περίοδο, όπου οι νέοι αποζητούν τις απολαύσεις της ζωής που βλέπουν στα κοινωνικά δίκτυα και ειδικά στο TikTok: «Όταν εξετάζοντας την ιστορία των διαφορετικών ποτών “συναντήσαμε” τη δεκαετία του 1920 και τους ανθρώπους που έπιναν τα eaux de vie και την ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από τη δημιουργία αυτών των αποσταγμάτων, καθώς επίσης και τη συγκεκριμένη εποχή με την όλη χλιδή και την εορταστική ατμόσφαιρα, σκεφτήκαμε ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον να τα μεταφέρουμε στο σήμερα. Πειραματιστήκαμε και είδαμε ότι εκείνες οι γεύσεις ταίριαζαν πολύ με το δικό μας προϊόν, καθώς και με το προφίλ του Hendrick’s, οπότε συνεχίσαμε από εκεί».

Το αποτέλεσμα των πειραματισμών της Λέσλι Γκρέισι και της ομάδας της ήταν ένα μείγμα από αγγούρι και ροδοπέταλα που, όπως γνωρίζουμε, αποτελούν τις βασικές γεύσεις και τα αρώματα του Hendrick’s, μαζί με διάφορα πυρηνόκαρπα φρούτα, αλλά και «γλυκά» βότανα, τα οποία η master distiller πρόσθεσε για να «στρογγυλέψει» το σύνολο. Ήταν η πρώτη φορά μάλιστα που πειραματιζόταν με τα συγκεκριμένα φρούτα και εξεπλάγη με το γευστικό τους βάθος παράλληλα με τη δυνατότητά τους να διατηρούν τον ανάλαφρο και φρέσκο χαρακτήρα του τζιν.

Σκέτο ή με… σαμπάνια

Ενώ λοιπόν το νέο, limited edition Grand Cabaret του Hendrick’s, χάρη σε αυτό το πλούσιο αρωματικό και γευστικό του προφίλ, μπορεί άνετα να σταθεί μόνο του, χωρίς καμία προσθήκη, εκτός ίσως από λίγο πάγο, το τζιν είναι πάντα το ιδανικό ποτό για προσμείξεις και εμπνευσμένα cocktails. Μας το επιβεβαιώνει και ο Global Brand Ambassador Αλι Μάρτιν: «Φυσικά, πάντοτε φροντίζουμε το κάθε τζιν που αναπτύσσουμε να ταιριάζει με το τόνικ, γιατί το τζιν τόνικ είναι ο πιο διαδεδομένος συνδυασμός στον κόσμο, καθώς και στα διάφορα μαρτίνι, που είναι το βασικό κοκτέιλ με τζιν. Κάθε φορά, όμως, που η Λέσλι θα δημιουργήσει ένα από τα υπέροχα τζιν της, θα μου το δώσει για να “παίξω” μαζί του. Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν έκανα το ίδιο και έτσι έχουμε και πάλι αρκετές προτάσεις για κοκτέιλ, αλλά αυτή που ξεχωρίζει είναι το “Hendricks Grand Cabaret Royale”, που αποτελείται από μια πινελιά από χυμό κράνμπερι, λίγο χυμό λάιμ, λίγη ζάχαρη και αφρώδες κρασί ή σαμπάνια για να υπάρξει αυτή η υπερβολή, η χλιδή και η αστραφτερή λάμψη που εκφράζει την εποχή. Γενικός κανόνας όμως είναι ότι όλα τα ποτά μας είναι σχεδιασμένα για να τα απολαμβάνει κανείς όπως θέλει, μόνα τους ή με φαγητό». Με την κυκλοφορία λοιπόν του Hendrick’s Grand Cabaret στη χώρα μας, είναι ευκαιρία να κάνουμε κι εμείς το δικό μας γευστικό ταξίδι στα πλούσια σαλόνια του Παρισιού των 1920s, όπως κι αν επιλέξουμε να το απολαύσουμε: σκέτο, με τόνικ, σε μαρτίνι ή στο «βασιλικό» κοκτέιλ που
προτείνει ο Αλι Μάρτιν.

À santé!
*Η master distiller του Hendrick’s Gin Λέσλι Γκρέισι είναι εκείνη που πριν από 20 χρόνια δημιούργησε το θρυλικό απόσταγμα και έκτοτε έχει εμπλουτίσει την γκάμα του brand με μοναδικές συνταγές, όπως αυτή του limited edition Grand Cabaret.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024