Επιτέλους, το Nintendo Switch 2 επιβεβαιώθηκε. Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή αφού η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει άμεσα ένα Switch δεύτερης γενιάς (ακόμα). Ωστόσο μια πρόσφατη δήλωση της εταιρείας από τον πρόεδρο επιβεβαιώνει ότι «μια ανακοίνωση σχετικά με τον διάδοχο του Nintendo Switch» θα γίνει «μέσα σε αυτό το οικονομικό έτος», που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2025.

Μήνες διαδικτυακών εικασιών και φημών υποδηλώνουν ότι ο ιαπωνικός γίγαντας των παιχνιδιών εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε ένα ολοκληρωμένο Nintendo Switch 2.

Η ιαπωνική εταιρεία θέλει να καλύψει τα νώτα της σε ό,τι αφορά την παραγωγή και τη διαθεσιμότητα της κονσόλας μετά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν PS5, Xbox Series X και Xbox Series S και τα οποία σίγουρα θέλει να αποφύγει.

Μπορούμε να περιμένουμε ότι η Nintendo θα χρησιμοποιήσει ένα system-on-a-chip από τη Nvidia, πιθανότατα κάποια επόμενη γενιά του παλαιότερου chip Tegra X1 που βρίσκεται στο σημερινό Switch.

Το Nintendo Switch 2 θα διαθέτει έναν επεξεργαστή Cortex-A78AE με οκτώ πυρήνες, 10 πολυεπεξεργαστές ροής (SM), 8 GB μνήμης RAM και μόλις 64 GB αποθηκευτικού χώρου eMMC.

Οι διαρροές λένε πως ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος έχει αναφερθεί στα 512GB, κάτι που θα αποτελούσε σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τα 32GB και 64GB του αρχικού Switch και του Switch OLED αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά την οθόνη, το Nintendo Switch 2 ακούγεται πως μπορεί να πάει σε ένα OLED panel με υποστήριξη για 60Hz και όλοι ελπίζουμε να υπάρχει πρόβλεψη και για κάτι παραπάνω ή έστω ποικιλία στην ανανέωση για να μπορεί να εξοικονομείται ενέργεια.

Παιχνίδια

Ένα νέο παιχνίδι Mario έχει προαναγγελθεί για το Nintendo Switch 2. Και προφανώς θα δημιουργηθεί με τη χρήση της μηχανής Unreal 4. Αυτή η αρχική διαρροή απέκτησε περαιτέρω αξιοπιστία από μια αναφορά που υποστηρίζει ότι το σύστημα θα κυκλοφορήσει με έναν νέο τίτλο 3D Mario. Επιπλέον, στο δεύτερο έτος του κύκλου ζωής του, η κονσόλα θα αποκτήσει ένα νέο παιχνίδι Mario Kart, με την ονομασία Mario Kart X. Πιστεύεται ότι θα είναι το πιο «ακριβό παιχνίδι που έχει παράγει ποτέ η Nintendo».

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το Final Fantasy 7 Remake «μοιάζει και τρέχει» σαν παιχνίδι PS5 στο Switch 2. Το παιχνίδι του 2020 θα μπορούσε να είναι μια αρκετά εξαιρετική επίδειξη της ισχύος της συσκευής κατά την κυκλοφορία και είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που το σημερινό Switch δεν θα μπορούσε να χειριστεί.

Μια πρόσφατη έκθεση του Eurogamer υποστηρίζει ότι σε επιλεγμένους προγραμματιστές δόθηκε μια παρασκηνιακή ματιά στο Nintendo Switch 2 στην εμπορική έκθεση Gamescom 2023 στη Γερμανία. Οι πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι η Nintendo έκανε demo μια νέα έκδοση του Breath of the Wild για να επιδείξει τη δύναμη του Switch 2, αλλά είναι άγνωστο αν μια ανανεωμένη μεταφορά του παιχνιδιού θα κυκλοφορήσει ποτέ στο κοινό ή αν ήταν μόνο για λόγους επίδειξης.

Εως τη κυκλοφορία του νέου Nintendo Switch 2 μπορείτε να βρείτε όλες τις κονσόλες Next-Gen στο SHΟPFLIX.gr  επιλέγοντας όποια εσείς θέλετε. Πληρώστε σε έως 60 άτοκες δόσεις και η νέα παιχνιδομηχανή σας θα φτάσει άμεσα και στην ώρα της σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.