Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η επίδραση της μουσικής στην ψυχολογία μας

Η επίδραση της μουσικής στην ψυχολογία μας

Η μουσική μπορεί να κάνει θαύματα… Γι’αυτό, ελάτε 18 & 19 Ιουνίου στο MAD VMA VILLAGE FESTIVAL από την ΔΕΗ για να γεμίσετε θετική ενέργεια στο «πράσινο» χωριό των βραβείων, αλλά και να διασκεδάσετε με τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες, τη βραδιά της απονομής.

Η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας. Δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούσουμε έστω και λίγη ενώ κάθε μεγάλη μας στιγμή συνήθως έχει και το δικό της soundtrack.

Εάν το καλοσκεφτούμε, το ίδιο ισχύει και για τις πιο μικρές, τις καθημερινές στιγμές, όπως η διαδρομή προς και από την δουλειά με τα ακουστικά μας, η συγκεκριμένη playlist που επιλέγουμε για το γυμναστήριο, για τις καλοκαιρινές βόλτες στα σοκάκια της πόλης, η μουσική που ακούμε μόνοι ή με παρέα όταν ξυπνάμε το πρωί.

Κι ενώ οι λόγοι ή οι περιστάσεις που ακούμε μουσική είναι πολλές, τα πολλά της οφέλη αποτελούν τον κοινό παρανομαστή σε όλες.

Μας γεμίζει χαρά

Σίγουρα έχετε αισθανθεί πιο χαρούμενοι, γεμάτοι ενέργεια και αισιοδοξία αφού ακούσετε το αγαπημένο σας κομμάτι. Και δεν είστε μόνο εσείς, αφού έρευνα δείχνει ότι η ακρόαση μουσικής μπορεί να συμβάλλει στην τόνωση της ευτυχίας, της διάθεσης και της υποκειμενικής ευεξίας με διάφορους τρόπους.

Βοηθά στην ενίσχυση των κοινωνικών συνδέσεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια κοινών μουσικών εμπειριών, όπως οι συναυλίες, που το καλοκαίρι πληθαίνουν ενώ ο συνδυασμός της μουσικής με χορό και κίνηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και της ευεξίας.

Για να τα συνδυάσετε ελάτε, λοιπόν, στα MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2024 από την ΔΕΗ, το μεγαλύτερο διήμερο, καλοκαιρινό party με βραβεύσεις με απονεμητές-έκπληξη και αγαπημένους καλλιτέχνες με εντυπωσιακά live acts, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, καθώς και με all day events, games, street art, food court, workshops & talks και μία μεγάλη MAD pop συναυλία στο VMA VILLAGE FESTIVAL από την ΔΕΗ, από την Τρίτη 18 Ιουνίου! Η είσοδος στο MAD VMA VILLAGE FESTIVAL από την ΔΕΗ είναι δωρεάν!

Κλείστε τώρα τη θέση σας και ζήστε από κοντά τη μοναδική MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2024 από την ΔΕΗ εμπειρία!

Η προπώληση των εισιτηρίων για τη βραδιά της απονομής έχει ήδη ξεκινήσει στο www.videomusicawards.gr

Η μουσική μας χαλαρώνει

Έχει προταθεί εδώ και καιρό ότι η μουσική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή τη διαχείριση του στρες και η επιστήμη το επιβεβαιώνει.

Οι άνθρωποι που ακούν μουσική, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, τείνουν να επανέρχονται και να ξεπερνούν πιο γρήγορα ένα στρεσογόνο παράγοντα.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η μουσική υψηλής συχνότητας οδηγεί στη μεγαλύτερη ανακούφιση από το στρες, μειώνοντας την κορτιζόλη και αυξάνοντας τα επίπεδα ωκυτοκίνης, χαρίζοντας μας καλή διάθεση.

Αποδίδουμε καλύτερα με μουσική

Θα έχετε ακούσει ότι ορισμένοι άνθρωποι δουλεύουν καλύτερα με μουσική. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μουσική υπόκρουση μπορεί να βοηθήσει τον ακροατή που είναι κυρίως επικεντρωμένος σε άλλη δραστηριότητα, να αποδώσει καλύτερα, ειδικά εάν πρόκειται για γνωστική εργασία.

Μάλιστα, σε έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι η χαρούμενη μουσική με γρήγορο τέμπο συνδέεται με βελτιώσεις στην ταχύτητα επεξεργασίας, ενώ τόσο τα χαρούμενα όσο και τα πιο θλιβερά τραγούδια μπορεί να ενισχύσουν την μνήμη του ακροατή.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024