Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στον «τάκο» η Κεραμέως από Μενουδάκο, η αντιπολίτευση ζητά να παραιτηθεί και ο Μητσοτάκης να τον καταπιεί η γη

Στον «τάκο» η Κεραμέως από Μενουδάκο, η αντιπολίτευση ζητά να παραιτηθεί και ο Μητσοτάκης να τον καταπιεί η γη

Η Ανεξάρτητη Αρχή καρφώνει το ΥΠΕΣ προεκλογικά και το survivor ωχριά μπροστά σε αυτά που ο Μητσοτάκης περνά. Οι απόψεις Κασσελάκη που πήγε Παλαιστίνη εύπλαστες σαν την πλαστελίνη, οι ισορροπίες στην Τρικούπη εύθραυστες, πολλοί περιμένουν τον Ιούνη

Οι νάρκες…

Τελικά εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου οι άνθρωποι είχαν δίκιο! Όπως μου είχε πει σε ανύποπτο – προεκλογικό – χρόνο κυβερνητικός παράγων, το πρόβλημα είναι πότε θα «σκάσουν οι νάρκες». Ξέρετε, απ΄ αυτές που είναι σπαρμένη η καθημερινότητα! Όλα τα άλλα είναι διαχειρίσιμα. Και σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από το finis των εκλογών, προέκυψε αιφνιδίως θέμα με την υπουργό Εσωτερικών κυρία Νίκη Κεραμέως. Η αλήθεια είναι πως το είχαν δει το όνειρο, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευαν ότι δεν θα βγει αληθινό! Όμως….

Πάντα υπάρχει μία πρώτη φορά

Θα πληροφορηθήκατε πως η ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ στην ευρωβουλευτή – ως τις 9 Ιουνίου… – κυρία Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών. Για τα περίφημα e – mails προς απόδημους. Η «νάρκη» που λέγαμε!

Την αποπομπή της

Και ευλόγως, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητά την αποπομπή της, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ζητά την παραίτηση της και το ΚΚΕ ζητά «να δώσει εξηγήσεις η “εξαφανισμένη” κυρία Κεραμέως». Στην απάντηση του το υπουργείο λέει οι ευθύνες ανελήφθησαν με την παραίτηση του γενικού γραμματέα και το θέμα είχε συμβεί 8 μήνες πριν από ψήφιση της επιστολικής ψήφου. Αυτό συμβαίνει πάντως όταν «μπερδεύεται» το κόμμα με το κράτος. Κι όταν η αλαζονεία προκαλεί ιδιοκτησιακή αντίληψη του κράτους! Καλά ξεμπερδέματα….

Το μεγάλο θέμα είναι …η φέτα!

Παιδιά δεν είμαστε σοβαροί! Δεν είναι δυνατόν επί τρεις ημέρες η δημόσια συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τη φέτα. Αναφέρθηκε εκτενώς επί του θέματος ο υφυπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης. Εκανε εκτενή ανάρτηση ο υπουργός Επικρατείας κ. Ακης Σκέρτσο. Και χθες έκανε δηλώσεις έτερος υπουργός Επικρατείας – είναι πολλοί… – κ. Μάκης Βορίδης. Και τι είπε ο τελευταίος; Πως ο πρωθυπουργός απέδειξε πως η φέτα δεν είναι ακριβότερη στην Ελλάδα απ΄ ότι στο εξωτερικό. Μάλιστα! Τρεις ημέρες τηλεοπτική συζήτηση. Και μετά αναζητούνται οι λόγοι της – πιθανόν μεγάλης – αποχής!

Εκνευρισμός

Παρατηρώ πάντως ότι το σύντομο ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Κασσελάκη στην Παλαιστίνη και οι συναντήσεις που είχε πως έχουν προκαλέσει έναν εκνευρισμό στο σύστημα Μέγαρο Μαξίμου. Οι λόγοι του εκνευρισμού, που μπορώ να «ανιχνεύσω» είναι – μάλλον – δύο: πρώτον, στεναχωρήθηκε ο φίλος του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο «Μπίμπι» – ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου- και δεύτερον, αναδεικνύεται στην ελληνική κοινωνία η σφαγή των αμάχων παλαιστινίων, υπενθυμίζοντας τι δεν έκανε ο κ. Μητσοτάκης, όταν επισκέφτηκε μόνο το Τελ Αβίβ. Και βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια απαξίωσης της επίσκεψης….

Δεν υπάρχει συνεκτικός λόγος

Αυτό πάντως που παρατηρώ στο δημόσιο λόγο τόσο του πρωθυπουργού, όσο και των βασικών του υπουργών, είναι πως στην προεκλογική τους ρητορική απουσιάζει ένα «συνεκτικό αφήγημα», που να είναι ελκυστικό. Οι επικοινωνιακές υπερβολές ως την οικονομία, έχουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Η επικοινωνιακή διαχείριση της ακρίβειας είναι οφθαλμοφανής κι ως εκ τούτου δεν πείθει. Το κουκούλωμα του εγκλήματος των Τεμπών είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Για την υγεία να μην μιλήσουμε. Κι αφού έβγαλαν την … περικεφαλαία, ο λόγος τους είναι εξαιρετικά γενικός. Χωρίς να μπορεί να εστιάσει πουθενά. Ακόμη κι η προβολή της «πολιτικής σταθερότητας» δεν μπορεί να πείσει. Διότι πως είναι δυνατόν να υπάρξει θέμα πολιτικής σταθερότητας με μία κοινοβουλευτική ομάδα 158 βουλευτών; Κι απλώς περιφέρονται κι απαντούν στην αντιπολίτευση!

Γραμμές άμυνας

Στη Χαριλάου Τρικούπη πάντως ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα! Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές τάσεις, με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση και με σχετική απόσταση από το δεύτερο κόμμα, τότε η ηγετική ομάδα του κ. Νίκου Ανδρουλάκη θα έχει πολλά θέματα. Και διαμορφώνει γραμμές άμυνας….

Συνεργασία με τους … αυτόχθονες

Μία από αυτές είναι το ενδεχόμενο της συνεργασίας με τον «καλό … ΣΥΡΙΖΑ», τη «Νέα Αριστερά». Αυτό συζητείται ήδη, αν και χαμηλόφωνα προς το παρόν. Μου λένε πως υπάρχουν ήδη κανάλια επικοινωνίας και λειτουργούν, εν αναμονή των αποτελεσμάτων – προσέξτε όμως όχι με όλους. Με το … μισό κόμμα, γιατί το άλλο μισό αυτή τη συνεργασία την πολεμούσε ακόμη από την εποχή της Κουμουνδούρου. Οπότε κι εκεί θα έχουμε ένα θεματάκι. Κι έχουν εξαγγείλει ιδρυτικό συνέδριο για το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Χάρης Δούκας

Για να επανέλθω όμως στη Χαριλάου Τρικούπη, ένα αποτέλεσμα αναντίστοιχο των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί, θα ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου». Και εκ δεξιών και εξ ευωνύμων! Ηδη οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν θέσεις μάχης! Δεν γνωρίζω αν είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων, η κινητικότητα πάντως του περιβάλλοντος του αυτό υποδηλώνει. Αλλά δεν βιάζεται! Ο χρόνος είναι με το μέρος του. Αναφέρομαι στο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, που στα πηγαδάκια της κεντροαριστεράς το όνομα του έχει περίοπτη θέση.

Το παρελθόν διδάσκει!

Ετσι κι αλλιώς οι εθνικές εκλογές αργούν – έχουμε ακόμη τρία χρόνια! Είναι βέβαιο ότι οι «καπεταναίοι» του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – θηλυκού και αρσενικού γένους – θα είναι δύσκολο να συνυπάρξουν. Κι οι εξελίξεις είναι ανοικτές! Ετσι τουλάχιστον φαίνεται. Κι ο κ. Δούκας μπορεί να κάνει ότι έκανε ο μακαρίτης ο Μιλτιάδης Εβερτ από το 1986 ως και το 1989. Σ΄ αυτό το διάστημα φρόντισε να παράξει δημοτικό έργο, το οποίο εν συνεχεία το χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο για την ανάδειξη του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και το Νοέμβριο του 1993 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά!

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024