Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα διεκδικήσουν αύριο Τετάρτη (29/5, 22:00) την κούπα του Europa Conference League στην «Opap Arena», σε έναν αγώνα ιστορικό για τους «ερυθρόλευκους» που θέλουν να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο ανδρών.

Τα μέτρα ασφαλείας του τελικού θα είναι δρακόντεια, με την ΕΛ.ΑΣ. να τα ανακοινώνει προ ολίγου, ενώ υπάρχει και κάτι ακόμη που πρέπει να σημειωθεί.

Τα μέτρα της UEFA

Όλοι οι φίλαθλοι που θα βρεθούν αύριο στη Νέα Φιλαδέλφεια για το ματς οφείλουν να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται να φορέσουν φανέλες, διακριτικά ή κασκόλ οποιασδήποτε άλλης ομάδας πλην των δύο φιναλίστ, Ολυμπιακού και Φιορεντίνα. Και όχι μόνο άλλων συλλόγων, αλλά ακόμα και εθνικών ομάδων. Δεν μπορεί να πάει κανείς, δηλαδή, για παράδειγμα με φανέλα Ιταλίας, ούτε Ελλάδας. Αυτός είναι ένας παλιός κανονισμός που ισχύει πάντα σε τελικούς UEFA.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι επιτρέπονται τα πολιτικά ρούχα και όποιος φίλαθλος επιθυμεί μπορεί να μεταβεί στο γήπεδο με τις δικές του ενδυμασίες, αρκεί αυτές να μην περιέχουν logo άλλων συλλόγων εκτός του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.