Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από τις Αρχές για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του Europa Conference League, αύριο Τετάρτη (29/5, 22:00), στην «Opap Arena».

Η ΕΛ.ΑΣ. μία μέρα πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα, ανακοίνωσε τον τρόπο μετακίνησης των οπαδών των «ερυθρόλευκων» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτός είναι ο τρόπος για να βρεθούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην «Opap Arena»…

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που έχουν εξασφαλίσει κόκκινο εισιτήριο κόκκινο), καλούνται να συγκεντρωθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) στο Νέο Φάληρο, ο οποίος θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένος.

Όλοι οι φίλαθλοι που θα εισέρχονται στον συρμό θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα και το νόμιμο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Απαγορεύονται σακίδια μεγαλύτερα της διάστασης Α4. Σακίδια που είναι μεγαλύτερα από αυτή τη διάσταση θα αποθηκεύονται σε storage box, με μέριμνα της διοργανώτριας αρχής.

Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί οργανωμένα και μαζικά μέσω συρμών του ΗΣΑΠ, από το σταθμό «Φάληρο» μέχρι το σταθμό «Περισσός», που θα διατεθεί αποκλειστικά προς αυτό το σκοπό, από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης όπως προαναφέρθηκε.

Όσοι έχουν προμηθευτεί «λευκό» εισιτήριο και διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να επιβιβάζονται σε συρμούς στον σταθμό «Θησείο», ενώ όσοι διαμένουν στα βόρεια του νομού, μπορούν να επιβιβάζονται στον σταθμό «Ειρήνη».

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα, θα συγκεντρωθούν σε διαφορετικό Fan Meeting Point και συγκεκριμένα στο Ο.Α.Κ.Α., και θα μεταφερθούν συνοδεία αστυνομικών με λεωφορεία του Ο.Σ.Υ. από και προς το γήπεδο.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι φίλαθλοι

Όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο εισιτήριο το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ καλούνται να είναι συνεργάσιμοι με τις υποδείξεις των αστυνομικών και τους ελέγχους που θα διενεργηθούν από αυτούς, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής (26/5), οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του γηπέδου και την έρευνα όλων των χώρων του από ειδικούς εκπαιδευμένους σκύλους. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι έχουν την ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

Συνεπώς, οι φίλαθλοι με την άφιξή τους στο γήπεδο θα κατευθύνονται στα ανάλογα σημεία πρόσβασης θεατών, ενώ θα κληθούν εκ νέου να επιδείξουν το εισιτήριο τους και την ταυτότητά τους και θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο. Στα εισιτήρια που έχουν λάβει μέσω της εφαρμογής της UEFA υπάρχουν όλοι οι σχετικοί όροι καθώς και τα αντικείμενα που απαγορεύεται να έχουν στην κατοχή τους οι φίλαθλοι. Σε περίπτωση που βρεθούν να κατέχουν οποιαδήποτε απαγορευμένο αντικείμενο, θα απομακρύνονται από τον χώρο και θα προσάγονται σε αστυνομική υπηρεσία.

Πώς θα γίνει η αποχώρηση των φιλάθλων μετά τον τελικό

Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής και της ΕΛ.ΑΣ με τον αντίστροφο τρόπο. Δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό του ΗΣΑΠ Περισσός, ενώ της Φιορεντίνα σε λεωφορεία που θα βρίσκονται στη λεωφόρο Δεκελείας.