Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Bette Nash: Πέθανε η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο - Βρισκόταν στο επάγγελμα σχεδόν 70 χρόνια

Bette Nash: Πέθανε η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο – Βρισκόταν στο επάγγελμα σχεδόν 70 χρόνια

Ξεκίνησε να πετάει όταν τα εισιτήρια κόστιζαν μόλις 12 δολάρια και τα δρομολόγια γράφονταν σε μαυροπίνακες - Η Nash συνήθιζε να πετάει με τους Kennedys και να σερβίρει αστακό.

Σε ηλικία 88 ετών άφησε την τελευταία της πνοή, η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο Bette Nash.

«Θρηνούμε τον θάνατο της Bette Nash, η οποία πέρασε σχεδόν επτά δεκαετίες φροντίζοντας τους πελάτες μας στον αέρα. Ξεκίνησε το 1957 και κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μακροβιότερη αεροσυνοδό. Η Bette ενέπνευσε γενιές αεροσυνοδών. Πέτα ψηλά, Bette.», αναφέρει η συγκινητική ανάρτηση στο X, της American Airlines.

Σύμφωνα με το ABC News, η Nash συνδέθηκε με την αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία για 67 χρόνια και ποτέ δεν αποσύρθηκε επίσημα από τον ρόλο της.

Πέθανε στις 17 Μαΐου στο νοσοκομείο μετά από πρόσφατη διάγνωση καρκίνου του μαστού.

«Η αφοσίωσή της στους επιβάτες της ήταν πραγματικά πηγή έμπνευσης»

Η Ένωση Επαγγελματιών Αεροσυνοδών (APFA), το συνδικάτο που εκπροσωπεί τις αεροσυνοδούς στις ΗΠΑ, ανήρτησε επίσης ένα αφιέρωμα στη Nash στο Facebook.

«Με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε την είδηση του θανάτου της αεροσυνοδού Bette Nash, της μακροβιότερης αεροσυνοδού στον κόσμο. Η αξιοσημείωτη καριέρα της Bette διήρκεσε πάνω από έξι δεκαετίες, κατά τη διάρκεια των οποίων άγγιξε αμέτρητες ζωές με τη ζεστασιά, την αφοσίωση και τις απαράμιλλες υπηρεσίες της.

Εργάστηκε για την American Airlines για 67 χρόνια και δεν αποσύρθηκε ποτέ επίσημα

»Το πάθος της για τις πτήσεις και η αφοσίωσή της στους επιβάτες της ήταν πραγματικά πηγή έμπνευσης. Η κληρονομιά της Bette θα μείνει για πάντα στη μνήμη της αεροπορικής κοινότητας και όλων όσοι είχαν το προνόμιο να τη γνωρίσουν».

Η Nash ξεκίνησε την καριέρα της ως 21χρονη στην Eastern Airlines, η οποία αργότερα έγινε American Airlines.

Ξεκίνησε να πετάει όταν τα εισιτήρια κόστιζαν μόλις 12 δολάρια (9 λίρες) και τα δρομολόγια γράφονταν σε μαυροπίνακες. Η Nash συνήθιζε να πετάει με τους Kennedys και να σερβίρει αστακό.

Ο τίτλος του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες

Το 2022, κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες ως η αεροσυνοδός με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία στον κόσμο.

Δούλευε κυρίως στα δρομολόγια Νέα Υόρκη-Βοστώνη-Ουάσινγκτον, ώστε να προλαβαίνει κάθε βράδυ να επιστρέφει στο σπίτι της για να φροντίζει τον γιο της, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Down.

Με την πάροδο των ετών, η Bette δημιούργησε πολλές μόνιμες σχέσεις με τους πελάτες που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Ένας από τους τακτικούς πελάτες της, ο Simon Johnson, δήλωσε στη MailOnline το 2017: «Νομίζω ότι το πιο εκπληκτικό και εντυπωσιακό με την Bette είναι ο τρόπος με τον οποίο ζεσταίνει ολόκληρο το αεροσκάφος.

«Μπαίνεις μέσα, τη συναντάς, ξέρει το όνομά σου, θυμάται τη συζήτηση που είχε μαζί σου χθες ή την περασμένη εβδομάδα ή πριν από ένα μήνα».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ουνιόν Χάουζ

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ουνιόν Χάουζ. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024