Δανία: Η Βουλή απέρριψε πρόταση για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
Δεν μπορούμε τώρα, όμως ευχόμαστε να μπορέσουμε στο μέλλον. Αυτή τη στάση επέλεξε να τηρήσει η Δανία
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Καταψήφισε, σήμερα Τρίτη, το κοινοβούλιο της Δανίας την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, αφού το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας δήλωσε νωρίτερα πως δεν πληρούνται οι απαραίτητες για την αναγνώριση μιας ανεξάρτητης χώρας.
«Δεν μπορούμε τώρα, αλλά ευχόμαστε να έρθει μια μέρα που θα μπορέσουμε»
Το νομοσχέδιο είχε προταθεί αρχικά στα τέλη Φεβρουαρίου από τέσσερα αριστερά κόμματα. «Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, για τον μοναδικό λόγο ότι οι προϋποθέσεις δεν υφίστανται πραγματικά εδώ», είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ο υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.
«Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το ψήφισμα αυτό, αλλά ευχόμαστε να έρθει μια μέρα που θα μπορούμε», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν, που δεν ήταν παρών σήμερα στην ψηφοφορία.
Ιρλανδία, Ισπανία και Νορβηγία αναγνώρισαν σήμερα Παλαιστινιακό κράτος
Όπως αναφέρε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, που προκάλεσε τη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα, η Δανία δήλωσε πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα, όμως πιο πρόσφατα κάλεσε το Τελ Αβίβ να δείξει αυτοσυγκράτηση και υποστήριξε πως πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.
Η Ιρλανδία, η Ισπανία κα η Νορβηγία αναγνώρισαν επίσημα σήμερα το κράτος της Παλαιστίνης, μετά την ανακοίνωσή τους την περασμένη εβδομάδα ότι θα το έκαναν που εξόργισε το Ισραήλ, το οποίο αποκάλεσε την κίνηση «ανταμοιβή της τρομοκρατίας» και ανακάλεσε τους πρεσβευτές του.
Οι τρεις χώρες το έκαναν για να πιέσουν προς την κατάπαυση πυρός. Προκάλεσαν, όμως, την οργή του Ισραήλ
Το Δουβλίνο, η Μαδρίτη και το Όσλο έχουν περιγράψει την απόφασή τους ως μια κίνηση που έχει σκοπό να επιταχύνει τις προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα και έχουν καλέσει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις