Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Καλείται να πληρώσει πρόστιμο 88.000 δολάρια επειδή... τα παιδιά της μάζεψαν κοχύλια

ΗΠΑ: Καλείται να πληρώσει πρόστιμο 88.000 δολάρια επειδή… τα παιδιά της μάζεψαν κοχύλια

Τελικά αποδείχτηκε πως αυτά που συνέλεξαν ήταν πολύ πιο σημαντικά

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Charlotte Russ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, όταν πήγε μαζί τους στην παραλία Pismo στην Καλιφόρνια προκειμένου να περάσουν μια χαλαρωτική ημέρα.

Μη γνωρίζοντας λοιπόν, ορισμένους κανονισμούς, η Russ καλείται να πληρώσει το βαρύ πρόστιμο των 88.000 δολαρίων, επειδή… τα παιδιά της μάζευαν κοχύλια από την παραλία.

Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν, καθώς τελικά αποδείχτηκε πως συνέλεγαν κάτι διαφορετικό, κάτι που προστατεύεται πολύ περισσότερο από το κράτος.

Ο Matthew Gil, ο οποίος εργάζεται για το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής της πολιτείας μίλησε σε τοπικό μέσο, εξηγώντας το μέγεθος του λάθους της Charlotte.

Αποδείχθηκε ότι τα παιδιά της δεν είχαν συλλέξει κανένα κοχύλι, αλλά στην πραγματικότητα μάζευαν αχιβάδες, 72 στο σύνολό τους.

Αφού πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια κατάφερε να μειώσει την ποινή της στα 500 δολάρια

Ο Gil εξήγησε ότι οι κανονισμοί γύρω από το «ψάρεμα» των αχιβάδων υπάρχουν για την προστασία των ειδών.

«Έχουμε αυτούς τους κανονισμούς επειδή πρέπει να τα αφήσουμε να φτάσουν τις 4,5 ίντσες για να μπορέσουν να αναπαραχθούν, ώστε να μπορούν να έχουν απογόνους κάθε χρόνο, και να έχουν νεαρά μύδια», εξήγησε ο ίδιος.

Η Charlotte δήλωσε ότι το πρόστιμο την στεναχώρησε και κατέστρεψε την εκδρομή τους, αλλά ευτυχώς κατάφερε να μειώσει το πρόστιμο στα 500 δολάρια αφού πήγε την υπόθεση στο δικαστήριο.

Είπε επίσης ότι μετά το περιστατικό, η ημέρα εκείνη θα τους μείνει αξέχαστη και ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρχαν πινακίδες που απαγόρευαν το μάζεμα αχιβάδων στην παραλία, επισήμανε ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερες ώστε τα παιδιά της να τις προσέξουν.

Sports in

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανέβασε βίντεο με τον Γιαννακόπουλο: «Νέα χυδαία επίθεση, τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στον αθλητισμό»

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο που είχε ανεβάσει προ ημερών ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον δικό του λογαριασμό και είχε εξαπολύσει απίθεση στους ιδιοκτήτες του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024