Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ιρλανδός ΥΠ.ΕΞ: Οι Βρυξέλλες συζήτησαν το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά του Ισραήλ

Ιρλανδός ΥΠ.ΕΞ: Οι Βρυξέλλες συζήτησαν το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά του Ισραήλ

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν πως πρέπει ζητήσουν απαντήσεις από το Ισραήλ, όσον αφορά τη συμμόρφωσή του με τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου

«Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, για πρώτη φορά, συζήτησαν για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ισραήλ εάν δεν συμμορφωθεί με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δήλωσε χθες ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Μιχόλ Μάρτιν, σύμφωνα με το Politico.

Για μια σημαντική συζήτηση σε σχέση με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο Ισραήλ, έκανε λόγο ο ιρλανδός Υπ.Εξ.

«Υπήρξε μια πολύ σαφής συναίνεση, σχετικά με την ανάγκη προστασίας των διεθνών ανθρωπιστικών θεσμών», υποστήριξε ο Μιχόλ Μάρτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Πρόσθεσε ότι στη σύνοδο κορυφής είδε «μια σημαντική συζήτηση σχετικά με τις κυρώσεις και το τι θα γινόταν, αν…», ενώ όπως είπε οι υπουργοί μίλησαν και για τις αποφάσεις της Χάγης που αφορούν την παύση των εχθροπραξιών.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία»

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας μετέφερε και το κλίμα που επικράτησε στις συζητήσεις με τους ομολόγους του. «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των κρατών μελών, αναφορικά με την ξεκάθαρη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, που έχει εκδώσει προσωρινές διαταγές. Και η ΕΕ πάντα υποστήριζε την ανεξαρτησία αυτού του δικαστηρίου και την ανάγκη τα έθνη να συμμορφώνονται με αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το Ισραήλ να ανοίξει το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα»

Ένας από τους λόγους σύγκλισης του Οργάνου ήταν, σύμφωνα με τον Μιχόλ Μάρτιν,  να δοθεί ένα μήνυμα στο Ισραήλ να ανοίξει το μεθωριακό πέρασμα της Ράφα και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου. «Ένα από τα συμπεράσματα ήταν να συγκαλέσουμε συνεδρίαση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ για να εκφράσουμε τις σοβαρές ανησυχίες μας και να ζητήσουμε από το Τελ Αβίβ μια απάντηση όσον αφορά τη συμμόρφωση με τις εντολές του Δικαστηρίου», είπε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024