Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ενισχύσεις: Τα ποσά που θα δοθούν στους πληγέντες αγρότες από πλημμύρες και πυρκαγιές

Ενισχύσεις: Τα ποσά που θα δοθούν στους πληγέντες αγρότες από πλημμύρες και πυρκαγιές

Οι δικαιούχοι και το ύψος της ενίσχυσης

Τα ποσά που θα πληρωθούν οι αγρότες στην λίμνη Κάρλα και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, της Στερεάς Ελλάδας που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες και πυρκαγιές), καθορίζονται σε ΥΑ, η οποία πήρε ΦΕΚ,

Ειδικότερα, με την απόφαση θεσπίζονται οι λεπτομέρειες χορήγησης της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης για τους αγροτικούς  τομείς που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα βάσει του ευρωπαϊκού εκτελεστικού κανονισμού, συνολικού προϋπολογισμού 43.082.500 ευρώ.

Πήρε ΦΕΚ η σχετική απόφαση για τηνχ ορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης είναι:

1. Οι γεωργοί που τα αγροτεμάχια τους βρίσκονται πλησίον της τεχνητής λίμνης Κάρλας λόγω της αδυναμίας καλλιέργειας των εκτάσεων αυτών. Η περιοχή χορήγησης της στήριξης αφορά έκταση 119.159.97,32 στρεμμάτων, η οποία απαρτίζεται από πλημμυρισμένες γαίες των καταστροφικών κακοκαιριών Daniel και Elias, σύμφωνα με το χάρτη που απεικονίζει την περιοχή που επλήγη, ο οποίος προήλθε από το Τμήμα Τεκμηρίωσης και Χαρτoγραφικής Υποστήριξης της Γενικήςγραφικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

2. Οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες φασιανοί), ίππων στην καλλιέργεια ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κάνναβης, παυλόνιας, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοιπών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων και θάμνων, γκαζόν, κράνων και μανιταριών, οι οποίοι επλήγησαν από πυρκαγιές την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2023 και από πλημμύρες κατά τον Σεπτέμβριο 2023 σε περιοχές των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου καθώς και οι παραγωγοί μελιού που έχουν έδρα εκμετάλλευσης στις ΠΕ Ροδόπης, Σποράδων, και στους δήμους Δομοκού, Στυλίδας, Ρόδου, Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού λόγω της καταστροφής του τοπικού οικοσυστήματος εξαιτίας των πυρκαγιών και  των πλημμυρών

Το ύψος της ενίσχυσης

Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού στήριξης καθορίζεται κατά περίπτωση ως ακολούθως:

Α) Η στήριξη ανά στρέμμα καλλιέργειας έχει ως ακολούθως:

Για τον υπολογισμό του τελικού ποσού στήριξης ανά δικαιούχο πολλαπλασιάζεται η αποζημίωση της κάθε καλλιέργειας με τον πολλαπλασιαστή δύο.

β) Η στήριξη ανά στρέμμα καλλιέργειας/ζώο έχει ως ακολούθως:


Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024