Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η Gazprom θα στείλει σήμερα 42,4 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

Ρωσία: Η Gazprom θα στείλει σήμερα 42,4 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

Συνεχίζονται οι αποστολές φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

Η πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα στείλει σήμερα (29/5) 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας – ένας όγκος που προσεγγίζει τα επίπεδα των τελευταίων ημερών.

Να σημειωθεί ότι, το τελευταίο διάστημα, η νορβηγική κρατική εταιρεία ενέργειας Equinor έχει πάρει τα ηνία από τη ρωσική Gazprom στην τροφοδοσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Equinor πλέον έχει φτάσει να προμηθεύει την ΕΕ με πάνω από το 20% των ποσοτήτων φυσικού αερίου που χρειάζεται το μπλοκ, ποσοστό το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που άρχισαν να κλείνουν οι στρόφιγγες της τροφοδοσίας από την ρωσική κρατική Gazprom.

Οι κορυφαίοι προμηθευτές της Ευρώπης

Η Νορβηγία συνολικά προμηθεύει την ΕΕ με το 30% των ποσοτήτων που χρειάζεται το μπλοκ. Οι δύο αγωγοί της ρωσικής εταιρείας, ο Nord Stream 1 και ο Nord Stream 2, έπαψαν ουσιαστικά να λειτουργούν μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, τις κυρώσεις της Δύσης και μετά από δολιοφθορά.

Η Gazprom είχε φτάσει να καλύπτει το 35% των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε φυσικό αέριο, θέση που τώρα ουσιαστικά καταλαμβάνει η Equinor.

Από τα 109 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που εξήγαγε η Νορβηγία στην Ευρώπη πέρυσι – αρκετά για να τροφοδοτήσουν τη Γερμανία μέχρι το 2026, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg – περίπου τα δύο τρίτα διατέθηκαν στην αγορά και πωλήθηκαν από την Equinor στην ΕΕ.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024