Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
4 tips για οικονομική αλλά και νόστιμη μαγειρική

4 tips για οικονομική αλλά και νόστιμη μαγειρική

Αν θες να μαγειρεύεις γρήγορα, εύκολα και οικονομικά δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Όσο κι αν αγαπάς να φροντίζεις την οικογένεια και τους δικούς σου ανθρώπους, πολλές φορές η μαγειρική μπορεί να γίνει άθλος. Από το να ψωνίσεις τα κατάλληλα προϊόντα, μέχρι το να μαγειρέψεις και να πλύνεις μετά όλες τις κατσαρόλες, το μαγείρεμα μπορεί από ευχαρίστηση να γίνει πολύ κουραστικό.

Από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιείς μέχρι τον τρόπο που ψωνίζεις, το να μαγειρεύεις εύκολα και οικονομικά δεν είναι απλό, αλλά όχι ακατόρθωτο. Δεν χρειάζεται να είσαι έμπειρος σεφ, τα παρακάτω tips θα σου λύσουν τα χέρια σε καθημερινή βάση, όσο λίγο χρόνο κι αν έχεις.

Επένδυσε σ’ έναν ατμομάγειρα 

Αν θες να κάνεις τα γεύματά σου πιο θρεπτικά και υγιεινά με τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες που πρέπει να παίρνεις από ένα φαγητό, τότε ήρθε η ώρα να αγοράσεις έναν ατμομάγειρα.

Ο ατμομάγειρας Braun FS 3000 είναι ιδανικός για εύκολο και υγιεινό μαγείρεμα σε ατμό. Κάθε καλάθι ατμού διαθέτει το δικό του δίσκο συλλογής υγρών για να αποφευχθεί τυχόν ανεπιθύμητη ανάμιξη ουσιών. Σου δίνει τη δυνατότητα να μαγειρέψεις στον ατμό μεγάλες ποσότητες φαγητού ή ακόμα και ένα ολόκληρο μενού μονομιάς, ενώ διαθέτει ταχεία παραγωγή ατμού σε μόλις 45 δευτερόλεπτα για να απαλλαγείς από καθυστερήσεις για προθέρμανση ή αναμονή.

Φτιάξε λίστα

Η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία πέφτουμε κάθε φορά που πηγαίνουμε για ψώνια – ειδικά στο σούπερ μάρκετ – είναι ότι βγαίνουμε εκτός budget. Ένας καλός σχεδιασμός των τροφίμων που χρειαζόμαστε λίγο πριν πάμε για ψώνια θα κάνει απίστευτο καλό στην τσέπη μας. Φτιάξε λίστα με ό,τι πραγματικά έχεις ανάγκη και ιδανικά δημιούργησε το δικό σου εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων για να ξέρεις τι υλικά πρέπει να αγοράσεις. Οργάνωσε τα ψώνια σου και φρόντισε να μην ξεφεύγεις από τη λίστα σου.

Προμηθεύσου υλικά εποχής

Προτίμησε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εντός εποχής και απόφυγε να αγοράσεις υλικά που δεν είναι η εποχή τους. Θα σου κοστίσει πιο ακριβά και η ποιότητα θα είναι λιγότερο καλή. Τα φρέσκα τρόφιμα θα αναβαθμίσουν τα πιάτα σου, κάνοντάς τα πιο νόστιμα και θρεπτικά.

Διάλεξε τις σωστές συσκευές

Για εύκολη και γρήγορη μαγειρική δεν χρειάζεσαι κόπο αλλά τρόπο. Αναβάθμισε τις οικιακές σου συσκευές με νέους τρόπους μαγειρικής. Οι νέες τεχνολογίες σου επιτρέπουν να χρησιμοποιείς ακόμα και μία συσκευή για οτιδήποτε κι αν θες να μαγειρέψεις.

Ανακάλυψε τον πολυμάγειρα Ninja Speedi ON400EU, μια προηγμένη λύση για το μαγείρεμα στην καθημερινή σου κουζίνα. Με ισχύ 1760W και χωρητικότητα 5.7 λίτρων, προσφέρει ευελιξία και απόδοση για ποικίλες μαγειρικές ανάγκες. Περιλαμβάνει λειτουργίες ψησίματος, ψησταριάς, ψησίματος πίτσας, grill και πολλές άλλες για ποικίλες μαγειρικές δημιουργίες.

Από την άλλη, τι θα έλεγες να επενδύσεις σε μια ηλεκτρική γάστρα; Η Russell Hobbs 22740 160W με χωρητικότητα 3.5lt σχεδιάστηκε για να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη! Διαθέτει τρεις ρυθµίσεις θερµότητας και εσωτερικό αποσπώµενο δοχείο µαγειρέµατος µε δυνατότητα απευθείας χρήσης σε ηλεκτρική εστία ή εστία µε γκάζι. Διαθέτει γυάλινο καπάκι για να βλέπεις το φαγητό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αποσπώµενο εσωτερικό δοχείο και καπάκι για ευκολία στον καθαρισµό.

Αν θες να έχεις μια καλή συσκευή χωρίς να ταλαιπωρείσαι με πολλές διαφορετικές κατσαρόλες και συσκευές, το Φουρνάκι ρομπότ Xiaomi Smart 2.2lt είναι μία καλή επιλογή. Εξόπλισε την κουζίνα σου με μία καλή και αποτελεσματική συσκευή που θα σου κοστίσει το ίδιο με το να αγοράσεις πολλές μικρές και διαφορετικές. Επίσης, το φουρνάκι ρομπότ σου δίνει τη δυνατότητα  για «έξυπνο» μαγείρεμα, εύκολα, γρήγορα και υγιεινά. Χάρη στην ποικιλία λειτουργιών που διαθέτει, μπορείς να κάνεις άπειρες παρασκευές, εξοικονομώντας χρήματα και χώρο στην κουζίνα σου, αφού δε θα χρειάζεται να έχεις πολλές διαφορετικές συσκευές.

Προμηθεύσου, τέλος, μια καλή επιτραπέζια εστία, όπως είναι η Camry CR-6514, μια διπλή επαγωγική εστία με μέγιστη ισχύ 3500 W. Σου επιτρέπει να ρυθμίζεις την ισχύ θέρμανσης με δύο τρόπους, ρυθμίζοντας την επιθυμητή θερμοκρασία ή την ισχύ. Διαθέτει επίσης τις λειτουργίες θέρμανσης και γρήγορου μαγειρέματος. Είναι εξοπλισμένη με 2 γυάλινες επιφάνειες μαγειρέματος με διάμετρο 220 mm, 10 επίπεδα θέρμανσης, χρονοδιακόπτη 180 λεπτών και LCD οθόνη.

Για περισσότερες ιδέες και επιλογές για γρήγορη, οικονομική και νόστιμη μαγειρική, το SHOPFLIX.gr έχει να σου προτείνει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για να διαλέξεις αυτό που λείπει από την κουζίνα σου.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024