Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Outdoor Living: Μεταμορφώνοντας τον κήπο, το μπαλκόνι, την ταράτσα μας σε έναν επίγειο «παράδεισο» για όλη την παρέα

Outdoor Living: Μεταμορφώνοντας τον κήπο, το μπαλκόνι, την ταράτσα μας σε έναν επίγειο «παράδεισο» για όλη την παρέα

Ένας οδηγός για να αναβαθμίσουμε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας.

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, όχι μόνο επειδή έχουμε τον καιρό «σύμμαχό» μας, αλλά διότι απολαμβάνουμε λίγο περισσότερο αλλά και πιο συχνά την παρέα των αγαπημένων μας προσώπων. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, η βεράντα, ο κήπος, το μπαλκόνι, το αίθριο, η ταράτσα μας γίνεται place to be για τους φίλους μας, το «καταφύγιο» στο οποίο μαζευόμαστε για να μοιραστούμε ο ένας την παρέα του άλλου και να χαλαρώσουμε από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ναι, την παρούσα περίοδο οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού έχουν την τιμητική τους, για αυτό όσο πιο έγκαιρα τους προετοιμάσουμε για τις «καυτές» ημέρες που θα ακολουθήσουν, τόσο περισσότερο θα τους απολαύσουμε. Τι θα χρειαστεί να κάνουμε; Αρχικά, να εμπνευστούμε από το σκανδιναβικό design το οποίο προάγει τη λειτουργικότητα, την άνεση και την απλότητα, διαμορφώνοντας ένα ξεκούραστο περιβάλλον, καθώς και να επενδύσουμε σε ένα έπιπλο κήπου που θα «πρωταγωνιστεί» και θα αναδεικνύει τον χώρο μας.

Πού θα βρούμε ένα τόσο ξεχωριστό και ανθεκτικό έπιπλο, το οποίο θα μας προσφέρει άνεση και χαρά για πολύ καιρό; Φυσικά, στη νέα, ανανεωμένη συλλογή ειδών κήπου της JYSK για το φετινό καλοκαίρι, μία συλλογή που διακρίνεται, για το design, αλλά και για τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένη. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές ακόμη συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να μετατρέψουμε τους υπαίθριους χώρους του σπιτιού σε δροσερές, urban «οάσεις», σε χώρους που μας προσφέρουν τη χαλάρωση που χρειαζόμαστε, καθώς μετράμε τον χρόνο αντίστροφα για τις ημέρες των διακοπών μας.

#1 Επιλέγοντας το κατάλληλο έπιπλο κήπου για τον χώρο μας

Το στυλ, το μέγεθος, η λειτουργικότητα και το κόστος ενός επίπλου για τον κήπο είναι οι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη, πριν προχωρήσουμε σε μία αγορά. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο, διότι είναι αυτό που καθορίζει την αντοχή του, αλλά και τις απαιτήσεις που έχει η συντήρησή του, αφού η σωστή συντήρηση καθορίζει και την ανθεκτικότητα. Ακριβώς για αυτό, το σκληρό ξύλο από οξιά, ακακία, teak και ευκάλυπτο, είναι μία αξιόπιστη, δημοφιλής επιλογή με μεγάλη διάρκεια ζωής και ελκυστική εμφάνιση, η οποία απαιτεί μόνο μία υποτυπώδη συντήρηση. Εναλλακτικά, υπάρχει και το τεχνητό ξύλο ή αλλιώς artwood, το οποίο είναι UV προστατευμένο και δεν ξεθωριάζει όσο και αν το βλέπει ο ήλιος, ενώ δεν χρειάζεται τόσο τακτική συντήρηση.

Εξίσου πρακτικό είναι και το συνθετικό ξύλο, το οποίο έχει ενισχυμένη αντοχή, φυσική όψη και υφή, ενώ υπάρχει και η επιλογή του ρατάν για ημιυπαίθριους χώρους, του συνθετικού ρατάν που είναι πιο ανθεκτικό από το παραδοσιακό και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το πλαστικό, συγκεκριμένα το πολυπροπυλένιο και το πολυαιθυλένιο. Συνήθως, τα συναντάμε σε ελαφριά, ανθεκτικά έπιπλα κήπου που είναι οικονομικά, ενώ εξίσου πρακτικά ως υλικά είναι το αλουμίνιο και το ατσάλι, τα οποία προσφέρουν ένα σύγχρονο, minimal design στον χώρο, ενώ είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και τη φθορά που επιφέρουν οι καιρικές μεταβολές. Επίσης, οι ίνες τσιμέντου είναι πολύ δημοφιλείς, ειδικά ως επιφάνειες τραπεζιών, ενώ τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται σε διάφορα αντικείμενα, όπως τα μαξιλάρια, τα ριχτάρια και τις ομπρέλες κήπου έχουν μακροχρόνια αντοχή.

Extra tip: Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το 100% των ξύλινων επίπλων κήπου της JYSK είναι FSC-πιστοποιημένα, δηλαδή κατασκευασμένα από δασικά υλικά, όπως ξύλο, που προέρχονται από δάση με υπεύθυνη και βιώσιμη διαχείριση.

#2 Εξασφαλίζοντας ένα άνετο περιβάλλον με μοναδική αισθητική

Το πρακτικό κομμάτι, δηλαδή το μέγεθος και το υλικό του επίπλου κήπου μας είναι σημαντικό, όμως, εξίσου σημαντικό είναι να επιλέξουμε ένα σχέδιο που θα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, θα ταιριάζει στο προσωπικό μας γούστο. Ακόμη και σε αυτό το σκέλος, βέβαια, το υλικό είναι που θα καθορίσει τα πάντα. Διότι, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ζεστή, cosy γωνία, η φυσική ζεστασιά των σκληρών ξύλων είναι ιδανική, ενώ αν επιθυμούμε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που θα ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο, lounge design του, τα μεταλλικά έπιπλα ή όσα είναι κατασκευασμένα από ίνες τσιμέντου, εξυπηρετούν και αυτόν τον σκοπό. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρειάζεται να βρούμε τη σωστή αναλογία μεταξύ άνεσης και αισθητικής. Πώς θα τα καταφέρουμε; Συνδυάζονται υλικά, ντύνοντας τις σκληρές επιφάνειες των μετάλλων με υφάσματα και ταιριάζοντας έπιπλα της συλλογής LISELEJE από ρατάν με διακοσμητικά καλύμματα και επιστρώσεις που προσφέρουν αντοχή και αισθητική.

#3 Δίνοντας παράταση στις καλοκαιρινές βραδιές με τον σωστό φωτισμό

Ας είμαστε ειλικρινείς. Τα απογεύματα του καλοκαιριού που βρισκόμαστε στο μπαλκόνι με τους φίλους μας και βραδιάζει πριν καν το καταλάβουμε, θέλουμε να παίρνουν… παράταση, να αργούν να τελειώσουν. Και για να δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα που θα κάνει τα αγαπημένα μας πρόσωπα να νιώθουν σαν στο σπίτι τους και να μην θέλουν να φύγουν, χρειαζόμαστε τον κατάλληλο φωτισμό. Ναι, τα φωτάκια σε γιρλάντα είναι μία «πινελιά» μαγείας στο χώρο, ειδικά αν την πλέξουμε γύρω από τον φράχτη ή γύρω από ένα δέντρο, ωστόσο, η JYSK μας δίνει πολλές ακόμη επιλογές φωτισμού για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Διακοσμητικά φαναράκια που μπορούν να κρεμαστούν από κλαδιά, ηλιακά φώτα που ενεργοποιούνται μόλις πέφτει το σκοτάδι, λάμπες μπαταρίας που μπορούμε να τους αλλάξουμε θέση στον χώρο, είναι μερικές εύχρηστες, προσιτές προσθήκες που θα αναβαθμίσουν τη διακόσμηση στους εξωτερικού χώρου του σπιτιού μας.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να μετατρέψουμε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σε ένα ξέγνοιαστο, φιλόξενο περιβάλλον για εμάς και όσους αγαπάμε, αρκεί να επισκεφθούμε το πλησιέστερο κατάστημα JYSΚ ή το ηλεκτρονικό κατάστημα. Έτσι, θα ενημερωθούμε αναλυτικά για τα υλικά των επίπλών κήπου από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, θα ανακαλύψουμε το σχέδιο που μας ταιριάζει, τα διακοσμητικά αλλά και τον φωτισμό που θα μεταμορφώσουν το μπαλκόνι, τη βεράντα, την αυλή ή την ταράτσα μας, σε έναν urban «παράδεισο» ο οποίος μας επιτρέπει να δραπετεύουμε από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024