Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Υγιεινό πρωινό: Οι πιο εύκολες και λαχταριστές λύσεις

Υγιεινό πρωινό: Οι πιο εύκολες και λαχταριστές λύσεις

Όσα χρειάζεσαι για ένα καλό πρωινό που θα σε κρατάει χορτασμένο για ώρες!

Ψάχνεις ιδέες για ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό που θα σε χορταίνει χωρίς να αδειάζει το πορτοφόλι σου; Σταμάτα να παίρνεις έτοιμα σάντουιτς και σνακ απ’ έξω και προμηθεύσου ό,τι χρειάζεσαι για να φτιάχνεις το δικό σου πρωινό που θα σε γεμίζει ενέργεια για όλη τη μέρα.

Το πρωινό είναι για πολλούς το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και όχι αδίκως. Μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας και την πνευματική σου συγκέντρωση, να βοηθήσει στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στον καλύτερο έλεγχο του βάρους και εφόσον αποτελείται από υγιεινές επιλογές, μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό και την υγεία. Μην ξεχνάς ότι ένα καλό πρωινό είναι απαραίτητο μετά από οκτώ περίπου ώρες που ο οργανισμός κοιμάται.

Συμβουλές για ένα υγιεινό πρωινό

  • Το μυστικό για ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό δεν είναι μόνο το τι τρως αλλά και σε τι ποιότητα το τρως. Μπορείς να επιλέξεις κάθε πρωί να πίνεις καφέ με ζάχαρη ή και χωρίς. Να τον παραγγέλνεις απ’ έξω ή να τον φτιάχνεις μόνο σου με μια καλή καφετιέρα.
  • Άλλωστε, η ισορροπία στη διατροφή είναι το κλειδί. Συνδύασε για παράδειγμα ψωμί ολικής άλεσης ή βρώμη με μερικές καλές πηγές πρωτεϊνών, όπως τα αυγά, ο σολομός, η άπαχη γαλοπούλα και πρόσθεσε στο πρωινό σου ελαφριά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, γιαούρτι ή κεφίρ. Τέλος, αν θες το γεύμα σου να είναι πλήρες και να νιώσεις το αίσθημα κορεσμού, κατανάλωσε φρούτα εποχής.
  • Για να παίρνεις από το πρωινό τα θρεπτικά συστατικά που θέλεις, είναι καλό να το ετοιμάζεις και με τις αντίστοιχες συσκευές. Ποιες είναι αυτές που χρειάζεσαι;

Καφετιέρα 

Αν είσαι λάτρης του καφέ, τότε από την κουζίνα σου δεν πρέπει να λείπει μια καλή καφετιέρα. Σκέψου πόσα χρήματα χαλάς κάθε μήνα σε καφέδες που παραγγέλνεις και πόσα αντίστοιχα θα εξοικονομούσες αν τον ετοίμαζες από το σπίτι.

Με την καφετιέρα φίλτρου Bosch TKA6A041 ξεκινάς τη μέρα σου με έναν αρωματικό καφέ, φτιαγμένο σε μία καφετιέρα εξαιρετικού σχεδιασμού. Διαθέτει κανάτα, που διατηρεί το άρωμα για 10/15 φλιτζάνια, ενώ η ισχύς της φτάνει τα 1200 W. Η δεξαμενή νερού είναι διαφανής, αποσπώμενη με ενσωματωμένη χειρολαβή και ένδειξη στάθμης, ενώ διαθέτει αποσπώμενο φίλτρο. Τέλος, με τη λειτουργία Drip stop, οι σταγόνες που θα μπορούσαν να καούν στην πλάκα διατήρησης θερμότητας ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η πλάκα διατήρησης θερμότητας παραμένει καθαρή, χωρίς λεκέδες – απαλλάσσοντάς σε από το επιπλέον καθάρισμα.

Η καφετιέρα Espresso Krups Vertuo Pop διαβάζει το barcode που αναγράφεται πάνω σε κάθε ανακυκλώσιμη κάψουλα καφέ και σας προσφέρει τους κρυμμένους του θησαυρούς. Με το άγγιγμα ενός κουμπιού, η τεχνολογία Centrifusion® της Nespresso περιστρέφει μαζί τον αλεσμένο καφέ και το νερό έως και 4.000 φορές το λεπτό και δημιουργεί αυτήν την πλούσια, βελούδινη κρέμα.

Η καφετιέρα Espresso Bosch Happy θα σου προσφέρει τη γεύση του κλασσικού espresso, χωρίς να κοπιάσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις απλά την κάψουλα στη μηχανή και να πατήσεις ένα κουμπί. Πλούσιος και αρωματικός καφές espresso θα φτάσει πολύ γρήγορα στο ποτήρι χωρίς να χρειαστεί να παιδευτείς περισσότερο.

Τοστιέρα 

Το τοστ είναι από τις πιο συχνές γρήγορες επιλογές πρωινού, ειδικά όταν βιάζεσαι να φύγεις. Μια καλή τοστιέρα είναι μια συσκευή με την οποία πρέπει να είναι εξοπλισμένη η κουζίνα σου.

Η τοστιέρα – γκριλιέρα της IZZY Panini έχει ισχύ στα 800W για να ψήνεις αποτελεσματικά και γρήγορα ενώ χάρη στις αντικολλητικές της επιφάνειες, τα τρόφιμα θα ψήνονται ή θα ζεσταίνονται χωρίς φόβο. Φτιάξε τα αγαπημένα σου σνακ και ψήσε από σάντουιτς, τοστ, μπέικον ή λουκάνικα έως και κοτόπουλο.

Βραστήρας 

Θες να εξοικονομήσεις χρόνο από το βράσιμο νερού; Με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα σε ελάχιστα λεπτά το νερό έχει ζεσταθεί κι είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί. Ειδικά αν ετοιμάζεις πρωινό για πάνω από ένα άτομα, ένας βραστήρας είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Ο βραστήρας της Xiaomi, διαθέτει ισχύ 2200 Watt και χωρητικότητα 1.7 λίτρα. Μπορεί να σου προσφέρει έως και 8 φλιτζάνια ζεστού νερού. Αποτελεί έναν πολύ χρήσιμο βοηθό για την κουζίνα, καθώς ζεσταίνει το νερό σε μικρότερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με ένα γκαζάκι ή μια εστία. Έτσι μπορείς να φτιάξεις πολύ γρήγορα ένα ζεστό ρόφημα ή ακόμα και να τον χρησιμοποιήσεις στις μαγειρικές σου παρασκευές.

Βαφλιέρα 

Αν νομίζεις ότι η βαφλιέρα είναι μόνο για να φτιάχνεις βάφλες, τότε σίγουρα κάνεις λάθος. Μπορείς να την αξιοποιήσεις τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές συνταγές και γρήγορα σνακ μ’ έναν αρκετά διασκεδαστικό τρόπο.

Η βαφλιέρα Mini Waffle Maker είναι μια αρκετά οικονομική λύση που ειδικά τα παιδιά σου θα λατρέψουν. Με την αντικολλητική επιφάνειά της, μπορείς να δημιουργήσεις μια ποικιλία από λαχταριστά φαγητά χωρίς τον φόβο του κολλήματος, όπως πανίνι, brownies και πίτσες. Είναι ιδανική για μικρά σπίτια, διαμερίσματα, ταξίδια ή ακόμη και για ζωή στο κολέγιο, λόγω του συμπαγούς και ελαφρού της σχεδιασμού.

Αποχυμωτής 

Ο αποχυμωτής είναι αναμφίβολα η ιδανική λύση για την παρασκευή φρέσκων χυμών στο σπίτι, χωρίς συντηρητικά ή ζάχαρη, αλλά και άλλων υλικών για το μαγείρεμα.

Ο αποχυμωτής Saray Home 800W διαθέτει μπλεντερ, multi και μύλο, είναι φυγοκεντρικός που σημαίνει ότι λειτουργεί σε υψηλές στροφές, και αφού πρώτα τεμαχίσει τα φρούτα ή τα λαχανικά που θα τοποθετήσεις, στη συνέχεια τα περνά μέσα από ένα σουρωτήρι φτιάχνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα χυμό. Σε σχέση με ένα μπλέντερ, ο αποχυμωτής θα εξάγει το χυμό αφαιρώντας τη σάρκα από το φρούτο ή το λαχανικό και αυτό που θα απομείνει θα είναι τα υγρά τους. Αντίθετα, το μπλέντερ μετατρέπει ολόκληρο το φρούτο ή το λαχανικό σε ένα παχύρευστο ρόφημα, δημιουργώντας μία μίξη χυμού και σάρκας. Τα φρούτα με λεπτή φλούδα μπορούν να τοποθετηθούν ατόφια μέσα στον αποχυμωτή, όμως φρούτα με χοντρή φλούδα καλό θα είναι να αποφλοιώνονται καθώς επίσης και να απομακρύνονται μεγάλου μεγέθους κουκούτσια, όπως του ροδάκινου.

Μηχανή για Ντόνατς και Μάφινς 

Λατρεύεις αυτού του είδους το πρωινό αλλά διστάζεις να το καταναλώνεις επειδή θεωρείται πιο παχυντικό; Αν το φτιάχνεις μόνος σου δεν είναι. Μια μηχανή για ντόνατς και μάφινς είναι μια έξυπνη επιλογή για πρωινό κυρίως το Σαββατοκύριακο, όταν έχεις περισσότερο χρόνο ή επισκέπτες και ακόμα περισσότερο αν τα παιδιά σου τα λατρεύουν.

Η μηχανή για Ντόνατς Sokany WJ-307 διαθέτει επτά θέσεις, καθαρίζεται εύκολα και έχει αντικολλητικές πλάκες. Μικροί και μεγάλοι θα τη λατρέψουν!

Δες τι λείπει από τη δική σου κουζίνα και προμηθεύσου το! Στο SHOPFLIX.gr θα ανακαλύψεις μια μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις αυτό που σε εξυπηρετεί περισσότερο.

Sports in

Ίπσουιτς – Λίβερπουλ 0-2: Ξεκίνημα με νίκη στην μετά Κλοπ εποχή

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Άρνε Σλοτ στον πάγκο της Λίβερπουλ, με τους «Reds» να επικρατούν 2-0 στην έδρα της Ίπσουιτς – Γκολ και ασίστ ο Σαλάχ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024