Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: «Πάμε λάθος» λένε 6 στους 10 - Η ακρίβεια το βασικότερο πρόβλημα

Δημοσκόπηση: «Πάμε λάθος» λένε 6 στους 10 – Η ακρίβεια το βασικότερο πρόβλημα

Στο ερώτημα «τι μήνυμα θα θέλατε να στείλει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», αναφορικά με το εσωτερικό της χώρας, το 58% κάνει λόγο για αποδοκιμασία της κυβέρνησης. 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων να επιβεβαιώνουν ότι η ψήφος διαμαρτυρίας παραμένει κίνδυνος για την κυβέρνηση που πάντως διατηρεί το άνετο προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως φαίνεται και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, η πλειοψηφία των πολιτών (61%) θεωρεί ότι η χώρα πάει προς τη λάθος κατεύθυνση και ότι στις ευρωεκλογές πρέπει να σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση (58%), βγάζοντας στη γαλάζια παράταξη κόκκινες κάρτες για την ακρίβεια – που συνεχίζει να καταγράφεται ως βασικότερο πρόβλημα – και την οικονομία.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος  ανέρχεται στο 11,2%

Αρνητική παραμένει η γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ οι συσπειρώσεις των κομμάτων δεν είναι στα πιο υψηλά τους επίπεδα, με τους αναποφάσιστους να αποτελούν το μήλον της έριδος και έναν από τους λόγους που ανεβαίνουν οι τόνοι της προεκλογικής πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς η συμπεριφορά τους πάνω από την κάλπη θα κρίνει και το εύρος των ποσοστών των κομμάτων ( υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει θέσει τον πήχη για τη ΝΔ στο 33% ).

Τα ποσοστά

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η ΝΔ, διατηρεί το άνετο προβάδισμα, εμφανίζει όμως μειωμένα ποσοστά σε σχέση με τον Απρίλιο.

Ειδικότερα: Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 25,4%, ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με το 26,8%, τον προηγούμενο μήνα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 12,9% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το ΚΚΕ με 6,4%, η Ελληνική Λύση με 6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,4%, η Νίκη με 3,1%, το ΜέΡΑ25 με 2,7% και η Νέα Αριστερά με 2,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος (αναποφάσιστοι και όσοι δεν απάντησαν) ανέρχεται στο 11,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,9%, το ΚΚΕ 7,9%, η Ελληνική Λύση 7,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,2%, η Νίκη 3,8%, το ΜέΡΑ25 3,3% και η Νέα Αριστερά 3%.

Τέσσερα κόμματα στο μεταξύ, φλερτάρουν με το 3%.

«Πάμε λάθος», λένε 6 στους 10

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 6 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι η χώρα αυτή την περίοδο κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Μεγάλο μέρος όσων θεωρούν ότι πρέπει να σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση αυτοπροσδιορίζονται ως Δεξιοί/Κεντροδεξιοί

Στο ερώτημα «τι μήνυμα θα θέλατε να στείλει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», αναφορικά με το εσωτερικό της χώρας, το 58% κάνει λόγο για αποδοκιμασία της κυβέρνησης,  εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος αυτοπροσδιορίζονται ως Δεξιοί και Κεντροδεξιοί.

Τα 5 σημαντικότερα προβλήματα – Πρώτη η ακρίβεια

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα των πολιτών η απάντηση στη σχετική ερώτηση είναι: Ακρίβεια, οικονομία, ανεργία, κρίση των θεσμών και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με την ακρίβεια να αναδεικνύεται και εδώ «πρωταθλήτρια» αφού συγκεντρώνει 40%.

Ακολουθούν η οικονομία 25%, η ανεργία 5%, η κρίση των θεσμών 5% και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής 3%.

Δεν πιάνει το αφήγημα της κυβέρνησης περί αποσταθεροποίησης

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, το 69% των ερωτηθέντων (εκ των οποίων και αρκετοί Κεντρώοι/Δεξιοί/Κεντροδεξιοί), θεωρούν ότι οι ευρωεκλογές, δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα πολιτικής σταθερότητας, στη χώρα, γεγονός που δείχνει ότι το αφήγημα Μητσοτάκη, περί αποσταθεροποίησης σε περίπτωση που δεν ενισχυθεί η ΝΔ, δεν «πιάνει» και τόσο.

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024