Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Χαρίτσης: «Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό!»

Αλέξης Χαρίτσης: «Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό!»

Η συγκινητική ανάρτηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς για τον Ολυμπιακό και τον ιστορικό τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός δίνει την πιο μεγάλη μάχη στην Ιστορία του συλλόγου και του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο Αλέξης Χαρίτσης θυμάται με νοσταλγία το παρελθόν και αποθεώνει το παρόν του Θρύλου.

Ακολουθεί η συγκινητική ανάρτηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς λίγο πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού του Europa Conference League.

*Ακολουθεί νοσταλγικό, οπαδικό ποστ.*

Πρώτο μου παιχνίδι στο (παλιό) Καραϊσκάκη ήταν αυτό με τη Μονακό για το Κύπελλο Κυπελλούχων το μακρινό 1992. Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση χαρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Γιώργου Μύρτσου. Ήταν η βραδιά που ένα ολόκληρο γήπεδο φώναζε στον γνωστό για τα νυχτοπερπατηματα του τερματοφύλακα: «Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρα!»

Θυμάμαι ακόμα τα ατελείωτα παρακάλια στον πατέρα μου για να ανέβουμε στην Αθήνα για το ματς, το 12ωρο (τότε!) κοπιαστικο ταξίδι πήγαινε – έλα από την Καλαμάτα κατευθείαν στο γήπεδο και αμέσως πίσω γιατί είχαμε και σχολείο την επόμενη μέρα, την βασανιστικη προσμονη όλες τις προηγούμενες μέρες, το σοκ της εισόδου στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, το φελιζολ στην τσιμεντενια εξέδρα (καθίσματα ούτε για δείγμα τότε), τα ξέφρενα πανηγύρια, τον θαυμασμό των συμμαθητων μου την επόμενη μέρα που «ήμουνα μέσα».

Από τότε μεσολαβησαν άπειρες χαρές, θρίαμβοι, αποτυχίες και πικρες, μεγάλες πικρες (ο άτιμος ο Κοντε και ο αέρας που έσωσε τη Γιουβε!).

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα όμως το σημερινό. Ο Θρύλος σε τελικό ευρωπαϊκού! Απεριγραπτα συναισθήματα, δεν μπαίνουν στο χαρτί!

Ναι, ξέρω, το σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο των εκατομμυριουχων παικτών που δεν ξέρουν τι σημαίνει «παίζω για τη φανέλα» και των ολιγαρχων – ιδιοκτητών που χρησιμοποιούν τις ΠΑΕ για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα, είναι εξοχως προβληματικό. Το τυφλό οπαδιλικι και η βία που πολλές φορές έχει και ακροδεξια χαρακτηριστικά, δημιουργούν αποστροφή.

Η συγκίνηση όμως που εξακολουθεί να δημιουργεί το λαϊκότερο άθλημα στον πλανήτη, οι έντονες μνήμες από τόσα χρόνια στα γήπεδα, η αγάπη για την ομάδα που περνάει από πατέρα σε γιο («εμείς είμαστε κόκκινοι σε όλα», έλεγες πάντα), τα συναισθήματα που νιώθεις όταν βλέπεις την ομάδα σου να φτάνει σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, είναι πραγματικά μοναδικά!

Ο,τι και να γίνει απόψε, ΜΠΡΆΒΟ ρε Θρύλε! Σε ευχαριστούμε που μας έκανες να το ζήσουμε αυτό! Που μας έκανες να νιωσουμε και πάλι παιδιά!

Γιατί πώς να το κάνουμε,
«είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό»!

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024