Το όνειρο το τρελό, είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ. Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία απόψε, βράδυ Τετάρτης (29/5, 22:00), στην «Opap Arena».

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό του Europa Conference League και θέλουν να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκή κούπα στο ποδόσφαιρο ανδρών. Στους Νέους το κατάφεραν οι Πειραιώτες πριν λίγο καιρό, μέσω της κατάκτησης του UEFA Youth League.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το 1971 και τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό τελικό.

«Να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε ότι κάναμε για να φτάσουμε ως εδώ. Θα ήταν μεγάλο λάθος να αλλάξουμε οτιδήποτε από τη στιγμή που φτάσαμε ως εδώ, όμως αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας πρέπει να είναι ότι είναι το τελευταίο μας ματς. Αυτός ήταν ο τρόπος που τα καταφέραμε και πρέπει να συνεχίσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Μεντιλίμπαρ και συμπλήρωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Έχω αποφασίσει για το πλάνο μου, εφόσον δεν συμβεί κάτι στη σημερινή προπόνηση μέχρι να αρχίσει αύριο το ματς. Η διαδρομή μας είναι ένας μαραθώνιος, περάσαμε καλές στιγμές, έχουμε γυρίσει όλη την Ευρώπη. Είχαμε ένα ματς στην αρχή που δεν παίξαμε καλά, παίξαμε με έναν αντίπαλο που φαινόταν ότι δεν ήμασταν φαβορί, μετά παίξαμε με άλλη μία ομάδα που δεν ήμασταν σίγουρα το φαβορί. Οπότε έμεινε άλλο ένα ματς».

«Κλειδί» ξανά αναμένεται να είναι το πρέσινγκ ψηλά, ενώ από εκεί και πέρα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με… συνταγή Μπέρμιγχαμ και τον πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα.

Αναλυτικά η αποστολή:

Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ορτέγκα, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Αποστολόπουλος, Ντόη, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς.