Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η μυθική πορεία του Ολυμπιακού στο Conference league

Η μυθική πορεία του Ολυμπιακού στο Conference league

Ανέβηκε ένα προς ένα τα σκαλοπάτια. Κι εχεί φτάσει πλέον μια ανάσα από την κορυφή. Το ρεπορτάζ του MEGA μας θυμίζει την ένδοξη πορεία του θρύλου

Λίγο πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής, ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει τον σημαντικότερο αγώνα της ιστορίας του. Κι αν τον κερδίσει θα φέρει στον Πειραιά το βαρύτιμο τρόπαιο του Conference league. Το πρώτο διασυλλογικό κύπελο που κατακτά Ελληνική ομάδα.

Αναμφίβολα, οι Πειραιώτες το άξιζαν. Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ήταν ανηφορικός και γεμάτος ανατροπές. Μέσα στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια ήταν φορές που τα πράγματα ήταν δύσκολα. Γι’ αυτό και μόνο η παρουσία του Ολυμπιακού σε έναν Ευρωπαϊκό τελικό, είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Η αλλαγή του κλίματος

Όσοι παρακολουθούν τους αγώνες που έχει δώσει ο Ολυμπιακός, εντός και εκτός Ελλάδος, γνωρίζουν πως η ανοδική πορεία της ομάδας ήρθε με την έλευση του Χοσέ Λουις Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων τα άλλαξε όλα. Και, προπάντων, το κλίμα. Από το κλίμα στα αποδυτήρια, την ψυχολογία των παικτών και το θέαμα που προσέφερε στους οπαδούς του. «Θεωρώ ότι με την έλευση του προπονητή η ομάδα απέκτησε ψυχολογία», είχε δηλώσε στο MEGA ο Κωνσταντίνος Τζολάκης.

Όλα άλλαξαν. Και προπαντός το κλίμα στην ομάδα

To ρεπορτάζ του MEGA θυμίζει αυτή την ασύληπτη πορεία προς τον τελικό.

14/03/2024 Μακάμπι – Ολυμπαικός , 1-6.

Η μυθική ανατροπή κόντρα στη Μακάμπι άλλαξε το ρου της ιστορίας. Μέχρι τότε, σχεδόν όλοι είχαν πιστέψει πως θα ήταν μια χαμένη χρονιά με απανωτούς τραυματισμούς, αλλαγές προπονητών και αρνητικά αποτελέσματα.

Εκείνο το βράδυ όμως, ο Ολυμπιακός με 500 φίλους στο πλευρό του βροντοφώναξε «παρών» στην Ευρώπη.

18/04/2024 Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 2-3 ( στα πέναλτι)

18 Απρίλιου σε ένα γήπεδο που βράζει με τους οπαδούς της Φενέρ να παρακολουθούν τον αγώνα όρθιοι, ο Θρύλος δεν λύγισε. Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Τζολάκη που απέκρουσε 3 από τα 5 πέναλτι, οι Πειραιώτες κατάφεραν να σιγήσουν το κατάμεστο στάδιο και να βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο.

Πολλοί θεωρήσαν πως η ομάδα του Μεντιλιμπάρ είχε «πιάσει» ταβάνι. Είχε κάνει την υπέρβαση καθώς μπροστά της είχε να αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα.

02/05/2024 Αστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4

Κι όμως η ομάδα τους διέψευσε για μια ακόμα φορά. Και μάλιστα εμφατικά. Μέσα στην Αγγλία, σε ένα κατάμεστο στάδιο, κόντρα στην 4η ομάδα της Premier League, ο Ολυμπιακός απέδειξε πως ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει.

29/05/2024 Η ώρα του μεγάλου τελικού: Ολυμπιακός – Φιορεντίνα

Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της ονειρικής πορείας θα γραφτεί απόψε. Στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Φιορεντίνα που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Η Αθήνα βάζει τα γιορτινά της, με τον Ολυμπιακό να έχει γράψει ήδη ιστορία.

Ο Ηλίας Υφαντής στο MEGA

Και ζωντανοί θρύλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Ηλίας Υφαντής να ζει με την εγγονή του τη σπουδαιότερη ευρωπαϊκή στιγμή στην ιστορία των Πειραιωτών.

Ένας από τους πιο αγαπητούς παλαίμαχους, ο «δαντελένιος» Ηλίας Υφαντής δήλωσε περήφανος για τον θρύλο. Την ομάδα της καρδιάς του

«Νιώθω υπερήφανος. Είναι κάτι μοναδικό. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγάλη μου αγάπη. Να παίξει το ωραιότερο ποδόσφαιρο και να κάνει χαρούμενους τους Έλληνες φιλάθλους», είπε ο «δαντελένιος». Θυμήθηκε ακόμη ότι «Κι εμείς το ’59 παίξαμε απέναντι σε μια ιταλική ομάδα, την περίφημη Μίλαν και πραγματικά είμαι πολύ περήφανος που πέτυχα το πρώτο γκολ που έβαλε Έλληνας ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη».

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024