Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Η γιορτή να συνεχιστεί στην Opap Arena»

«Η γιορτή να συνεχιστεί στην Opap Arena»

Ο Ντίνος Γεννηδουνιάς ετοιμάζεται για το γήπεδο και μοιράζεται τα συναισθήματά του με το In

Το πάρτι στο κολυμβητήριο του Πειραιά χθες βράδυ είχε αρχίσει από νωρίς. Ο Ολυμπιακός ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στη Βουλιαγμένη και με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του κατέκτησε και αυτό το (38ο) πρωτάθλημα πόλο φτάνοντας μάλιστα στην κορυφή των τίτλων τον Αυτοκράτορα του ελληνικού πόλο τον Εθνικό.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού από νωρίς είχε αρχίσει τα συνθήματα για τον αποψινό μεγάλο αγώνα με τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League φωνάζοντας «Φέρτε μας το Ευρωπαϊκό» ενώ μετά τη λήξη του τελικού ζητούσε το ευρωπαϊκό και από την ομάδα του πόλο που την άλλη εβδομάδα θα το διεκδικήσει στη Μάλτα, στο φάιναλ φορ και αρχής γενομένης με τον πολύ δύσκολο ημιτελικό κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο την Τετάρτη.

Όπως απόψε είναι το κορυφαίο ραντεβού στην ιστορία του συλλόγου για ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο και ο αρχηγός του πόλο Ντίνος Γεννηδουνιάς λίγα λεπτά μετά που σήκωσε το 38ο πρωτάθλημα του συλλόγου μιλάει στο In για αυτό το μεγάλο παιχνίδι.

«Ελπίζω η γιορτή που ξεκίνησε απόψε με τους φιλάθλους μας εδώ στο πόλο να συνεχιστεί και να κορυφωθεί στην Opap Arena το βράδυ της Τετάρτης. Τεράστια στιγμή στην ιστορία του συλλόγου και ελπίζω να έρθει το τρόπαιο. Θα είμαι φυσικά γήπεδο για να το ζήσω και ειλικρινά όχι μόνο σαν Ολυμπιακός, αλλά σαν Έλληνας θέλω η ελληνική ομάδα που διεκδικεί σε ευρωπαϊκό τελικό στη χώρα μας το τρόπαιο να το πάρει.

Έχουμε να δούμε μια τέτοια επιτυχία από την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική μας ομάδα και έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο ελληνικός αθλητισμός από τέτοιες επιτυχίες. Το ποδόσφαιρό μας έχει να δει ευρωπαϊκό τίτλο 20 χρόνια και εύχομαι από καρδιάς να ήρθε η ώρα» είπε στο In o Ντίνος Γεννηδουνιάς που όσον αφορά το πόλο πανηγύρισε σαν να ήταν το πρώτο του τρόπαιο.

«Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός»

«Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός, και το πανηγυρίζουμε πάντα καθώς ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει ο επόμενος. Πάντως εδώ και πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός δείχνει το μεγαλείο του συλλόγου με τόσους πολλούς τίτλους και διακρίσεις. Στο ερασιτέχνη από την περίοδο 2010-11 γίνεται μια απίστευτη δουλειά που αποδίδει καρπούς και με αυτό το πρωτάθλημα έφτασε τους 200 τίτλους στα ομαδικά αθλήματα ενώ μαζί με ποδόσφαιρο και μπάσκετ ανεβαίνουμε στους 312, δείγμα της τρομερής δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο. Αλλά το εφετινό αποκορύφωμα με την ομάδα να είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη και με συμμετοχές σε φάιναλ φορ ή τελικούς, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο και χάντμπολ, είναι μοναδικό» λέει ο αρχηγός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού για την οποία η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα:

«Φυσικά όχι έχουμε την πρόκληση του Τσάμπιονς Λίγκ σε ένα δύσκολο ημιτελικό με τη Προ Ρέκο όπου θα πάμε να δώσουμε και την ψυχή μας για να τα καταφέρουμε. Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά πετύχαμε να φτάσουμε στην τελική τετράδα με μεγάλες νίκες και αποκλείοντας μεγάλες ομάδας όπως η Γιούγκ Ντουμπρόβνικ και η Μπαρτσελονέτα αλλά και με μεγάλη νίκη επί της Φερεντσβάρος. Σαφώς ήταν δύσκολα, αλλά αυτό είναι που κάνει και πιο γλυκιά την πρόκριση».

Λίγο πιο δίπλα, ο προπονητής του Χέρβο Κόλιανιν επιχειρεί να στεγνώσει τα ρούχα του από την καθιερωμένη βουτιά μετά την απονομή και δεν κρύβει τη χαρά του μιλώντας στο In καθώς αυτό ήταν το πρώτο του πρωτάθλημα (και μάλιστα ντάμπλ) ως πρώτος προπονητής καθώς δίπλα στο Θοδωρή Βλάχο ως συνεργάτης του είχε πανηγυρίσει επίσης τίτλους.

«Ναι είναι ξεχωριστό γιατί είναι το πρώτο. Τώρα αν θα είναι και το πιο γλυκό δεν το ξέρω θα το δείξει το μέλλον (γέλια) μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα. Εγώ θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου όπου έφτασαν κάποια στιγμή μέσα σε 20 μέρες να δώσουν 10-11 κρίσιμα παιχνίδια και να τα πάρουν όλα και να είναι μέχρι τέλους μέσα σε όλους τους στόχους σε Τσάμπιονς Λίγκ, πρωτάθλημα και κύπελλο.

Θα πρέπει να υπάρχει περισσότερος σεβασμός για τους παίκτες αναφορικά με το πρόγραμμα, ιδιαίτερα μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός που έχει πάει τόσο ψηλά το άθλημα. Δεν σας κρύβω το φόβο που είχα με τόσα παιχνίδια να μην έχουμε κάποιο τραυματισμό και να χάσει ένας παίκτης το όνειρο πχ της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες που το δουλεύει εδώ και μια τετραετία. Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου για όλα αυτά που έχουν πετύχει.

Κάθε πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν ξέρεις εάν θα είναι το τελευταίο και αυτό είπα στα παιδιά στην ομιλία μου πριν τον αγώνα. Απλά αυτό είναι και ιστορικό γιατί έπιασε τον Εθνικό στην κορυφή των κατακτήσεων πρωταθλημάτων. Ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος και μπορεί να ζήσει μια ακόμα μεγάλη στιγμή, από τις κορυφαίες, εάν καταφέρει να νικήσει τη Φιορεντίνα.

Δεν θα είμαι στο γήπεδο, τυχεροί όσοι θα βρίσκονται εκεί, εγώ τους στέλνω την πιο θετική μου ενέργεια και τους εύχομαι να πανηγυρίσουν στο τέλος έναν ακόμα θρίαμβο για τον Ολυμπιακό μας».

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024