Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η Ουάσιγκτον πιέζει τις μεγάλες πλατφόρμες να κατεβάσουν το «αντισημιτικό περιεχόμενο»

Γάζα: Η Ουάσιγκτον πιέζει τις μεγάλες πλατφόρμες να κατεβάσουν το «αντισημιτικό περιεχόμενο»

Στελέχη της Alphabet, της Meta, της Microsoft του TikTok και του X συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, αναφέρει το Bloomberg.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Μπάιντεν κάλεσε εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών του Διαδικτύου και ζήτησε ενίσχυση των μέτρων για καταπολέμηση του αντισημιτικού περιεχομένου στις πλατφόρμες τους, αναφέρει το Bloomberg.

Στελέχη της Alphabet, της Meta, της Microsoft, του TikTok και του X συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη με την ειδική απεσταλμένη των ΗΠΑ Ντέμπορα Λίπσταντ για την παρακολούθηση και καταπολέμηση του αντισημιτισμού, όπως επιβεβαίωσε η ίδια στο Bloomberg.

Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας δοκιμάζει τη σχέση με τις ΗΠΑ, στενότερο σύμμαχο του Ισραήλ, και σε κάποιες περιπτώσεις δείχνει να θολώνει τα όρια ανάμεσα στον αντισημιτισμό και την καταδίκη της ισραηλινής πολιτικής στο Μεσανατολικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Λίπστναντ ζήτησε να επιλέξει κάθε εταιρεία ένα μέλος της ομάδας καθορισμού πολιτικής που θα αναλάβει επικεφαλής των προσπαθειών και θα φροντίσει για την εκπαίδευση του προσωπικού στην αναγνώριση του αντισημιτισμού.

Η Λίπσταντ ζήτησε ακόμα την εκπαίδευση του προσωπικού στην αναγνώριση έμμεσων αντισημιτικών αναρτήσων και τη διάκριση ανάμεσα στην κριτική κατά της ισραηλινή κυβέρνηση και το μίσος κατά των Εβραίων.

Οι εταιρείες κλήθηκαν επίσης να παρουσιάζουν δημόσιες αναφορές για το αντισημιτικό περιεχόμενο.

Οι πλατφόρμες μέχρι στιγμής δεν έχουν συμφωνήσει σε εθελοντικά μέτρα αλλά ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι το κάνουν σύντομα, είπε η ειδική απεσταλμένη.

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024