Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Προμήθευσε τους Χούθι με ναυτικό βαλλιστικό πύραυλο

Ιράν: Προμήθευσε τους Χούθι με ναυτικό βαλλιστικό πύραυλο

ΜΜΕ του Ιράν μετέδωσε την είδηση σημειώνοντας ότι η Τεχεράνη «στηρίζει το μέτωπο της αντίστασης σε όλη την περιοχή»

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι η Τεχεράνη παρείχε στους Χούθι της Υεμένης βαλλιστικό πύραυλο Ghadr ικανό να στοχεύσει θαλάσσιους στόχους.

«Ο πρώτος εγχώριος ναυτικός βαλλιστικός πύραυλος του Ιράν, με την ονομασία «Qadr», αναπτύχθηκε από τον εκλιπόντα Ιρανό διοικητή ταξίαρχο Hassan Tehrani-Moqaddam πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

Οι Χούθι της Υεμένης, εξαπολύουν εδώ και μήνες επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά που έχουν προορισμό ή σχετίζονται με το Ισραήλ

Η τεχνική τεχνογνωσία του Ιράν για την παραγωγή τέτοιων αντιπλοϊκών πυραύλων είναι τώρα στη διάθεση των στρατιωτικών δυνάμεων της Υεμένης.

Κατά το πρότυπο του ιρανικού πυραύλου, ο πύραυλος «Muhit» (Ωκεανός) της Υεμένης είναι ικανός να πυροδοτεί ναυτικούς στόχους», αναφέρει μεταξύ άλλων το Tansim σημειώνοντας:

«Αυτό δείχνει ότι το Ιράν ενήργησε με επιτυχία στηρίζοντας το μέτωπο της αντίστασης σε ολόκληρη την περιοχή. Το Ιράν έχει ενισχύσει τις ομάδες αντίστασης παρέχοντάς τους σύγχρονες τεχνολογίες. Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κέντρου διοίκησης και ελέγχου στην περιοχή, ειδικά στους τομείς των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πυραύλων».

Συνεχίζουν τις επιθέσεις οι Χούθι

Οι Χούθι της Υεμένης, εξαπολύουν εδώ και μήνες επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά που έχουν προορισμό ή σχετίζονται με το Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Οι επιθέσεις αυτές έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην παγκόσμια ναυτιλία ενώ στρατιωτική δύναμη της Δύσης έχει αναπτυχθεί στην περιοχή εξαπολύοντας επιθέσεις στην Υεμένη, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να σταματήσει τα χτυπήματα των Χούθι.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024