Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικανών γράφει σε βλήματα πυροβολικού «Τελειώστε τους»

Ισραήλ: Η πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικανών γράφει σε βλήματα πυροβολικού «Τελειώστε τους»

Η πιο δυνατή αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ανήρτησε φωτογραφίες να υπογράφει σε βλήματα πυροβολικού «Τελειώστε τους» σε μια επίδειξη πολεμοχαρούς ήθους.

Η αποτυχημένη υποψήφια για την προεδρία με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα Νίκι Χέιλι πέρασε την Ημέρα Μνήμης ταξιδεύοντας στο Ισραήλ, όπου φωτογραφήθηκε την Τρίτη γράφοντας «Τελειώστε τους!» σε βλήματα πυροβολικού των IDF που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χέιλι έγραψε επίσης «Η Αμερική αγαπάει το Ισραήλ!» υπογράφοντας το έργο της.

Τα μηνύματα ήρθαν καθώς η αμερικανική υποστήριξη για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα, με τα επανειλημμένα χτυπήματα εναντίον Παλαιστινίων αμάχων να οδηγούν σε ευρεία καταδίκη από τη Δύση. Πέρα από το μήνυμα του πυροβολικού της, η Χέιλι χρησιμοποίησε το ταξίδι της στη Μέση Ανατολή για να εδραιώσει τη στάση της ως σταθερή υποστηρίκτρια του Ισραήλ. Σε συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν να εξοπλίζουν το Ισραήλ, αλλά δεν πρέπει να του λένε τι να κάνει με τα ίδια του τα όπλα.

«Η Αμερική πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται το Ισραήλ και να σταματήσει να τους λέει πώς να πολεμήσουν αυτόν τον πόλεμο», είπε. «Ή είσαι φίλος ή δεν είσαι φίλος». Η επίσκεψη συνέβη ενδιάμεσα από τους δύο βομβαρδισμούς της Ράφα από το Ισραήλ όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά.

Η Χέιλι δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίσκεψή της στο νότιο Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με επιζώντες της διαβόητης επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.139 Ισραηλινοί εκ των οποίων το 1/3 στρατιώτες και αστυνομικοί. Έκτοτε, περισσότεροι από 36.000 Παλαιστίνιοι έχουν πεθάνει στη Γάζα, πολλοί από τους οποίους ήταν γυναίκες και παιδιά. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έχουν εκτοπιστεί.

Η καλύτερη φίλη του Ισραήλ στο Ρεπουμλικανικό κόμμα – Την προτιμούσαν περισσότερο από τον Τραμπ

Τη Χέιλι στο ταξίδι της στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο συνόδευε ο Ντάνι Ντάνον, πρώην πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Όπως και ο Ντάνον, η Χέιλι είναι πρώην πρέσβης στον ΟΗΕ, αλλά δεν ασκεί πλέον δημόσιο λειτούργημα. Παρά το γεγονός αυτό, έχει χρησιμοποιήσει τη διασημότητά της ως «η τελευταία υποψήφια του GOP που παρέμεινε στην κούρσα ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ» για να πιέσει Αμερικανούς αξιωματούχους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Η Χέιλι, η οποία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ τον Νοέμβριο, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως καταφέρθηκε εναντίον του ως «επικίνδυνου» υποψηφίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν κάνει λάθος που παρακρατεί όπλα από το Ισραήλ με την ελπίδα να καθυστερήσει την επίθεσή του στη Ράφα.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει η Αμερική είναι ότι αν το Ισραήλ πολεμά τους εχθρούς μας, πώς μπορούμε να μην το βοηθήσουμε», είπε. Η Χέιλι είναι η Ρεπουμπλικανή πολιτικός με την μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το Ισραηλινό λόμπι, με δεκάδες εκατομμύρια να έχουν μαζευτεί για λογαριασμό της.

Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, η Χέιλι απέκτησε στρατιές Ρεπουμπλικανών Εβραίων οπαδών όταν έκανε την υπεράσπιση του Ισραήλ το κεντρικό θέμα της 18μηνης θητείας της στον ΟΗΕ. Έπεισε τον Τραμπ να περικόψει τα αμερικανικά κονδύλια για την UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ που βοηθά τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και τους απογόνους τους- άσκησε βέτο στον διορισμό Παλαιστινίων σε υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας- και σνομπάρισε διπλωμάτες από έθνη που ψήφισαν κατά του Ισραήλ.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024