Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλίνκεν: Ζητά σχέδιο από το Ισραήλ για τη μεταπολεμική Γάζα - Δεν απάντησε για χρήση όπλων από ΗΠΑ στη Ράφα

Μπλίνκεν: Ζητά σχέδιο από το Ισραήλ για τη μεταπολεμική Γάζα – Δεν απάντησε για χρήση όπλων από ΗΠΑ στη Ράφα

Ο Άντονι Μπλίνκεν μίλησε για την κατάσταση στη Γάζα στον απόηχο του νέου μακελειού στη Ράφα

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι το ισραηλινό χτύπημα κοντά στη Ράφα που σκότωσε δεκάδες Παλαιστίνιους την περασμένη Κυριακή ήταν «φρικτό».

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν το Ισραήλ παρά την επίθεση κατά αμάχων στη Ράφα

Ενώ βρισκόταν σε επίσκεψη στη Μολδαβία, ο Μπλίνκεν δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι κάποιος που είδε τις εικόνες δεν μπορεί να μην επηρεαστεί βαθιά από αυτές – μόνο σε στοιχειώδες ανθρώπινο επίπεδο».

«Ήμασταν πολύ σαφείς με το Ισραήλ σχετικά με την επιτακτική ανάγκη σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε άλλες, να ερευνήσουμε και να καθορίσουμε τι ακριβώς συνέβη και πώς συνέβη», είπε, «και αν είναι απαραίτητη η απόδοση ευθυνών, να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει απόδοση ευθυνών. Δεν μπορώ να σας πω ποια όπλα χρησιμοποιήθηκαν ή πώς χρησιμοποιήθηκαν – όλα αυτά πρέπει να είναι το προϊόν μιας σκόπιμης αλλά και γρήγορης έρευνας. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Ο Μπλίνκεν είπε ότι το Ισραήλ πρέπει να αναρωτηθεί «πώς τα περαιτέρω σταδιακά κέρδη κατά της Χαμάς συγκρίνονται με ορισμένες από τις ακούσιες αλλά τρομακτικές συνέπειες της στρατιωτικής δράσης».

Τανκ του ισραηλινού στρατού στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ.

Για την «επόμενη ημέρα» της Γάζας

«Αυτό υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη ύπαρξης ενός σχεδίου για την επόμενη ημέρα. Αν δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα, δεν θα υπάρξει επόμενη ημέρα. Εκεί πρέπει να πάμε, και πρέπει να φτάσουμε εκεί το συντομότερο δυνατό», τόνισε.

Ο Μπλίνκεν διευκρίνισε, λέγοντας ότι το μακροπρόθεσμο σχέδιο πρέπει να είναι ένα σχέδιο που «δεν αφήνει το Ισραήλ υπεύθυνο για τη Γάζα – που λέει ότι δεν θέλει να είναι – αλλά αν είναι, απλά θα έχει μια διαρκή εξέγερση στα χέρια του όσο μπορεί να δει κανείς στο μέλλον. Αν όχι, η Χαμάς θα μείνει υπεύθυνη, ή θα έχουμε χάος ή ανομία ή ένα κενό που τελικά θα καλυφθεί από τη Χαμάς ή από κάτι ακόμη χειρότερο – τους τζιχαντιστές».

«Η επιτακτική ανάγκη και ο επείγων χαρακτήρας ενός σαφούς σχεδίου που μπορεί να συμβάλει στην εξασφάλιση της διαρκούς ήττας της Χαμάς είναι επείγον», δήλωσε ο Μπλίνκεν. «Ένα σχέδιο που θα υπολογίζει την ασφάλεια και τη διακυβέρνηση στη Γάζα και την ανοικοδόμηση της ζωής του λαού της Γάζας», συμπλήρωσε.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024