Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Τορέτσκ

Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Τορέτσκ

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν κατευθυνόμενες βόμβες για να πλήξουν πολυώροφα συγκροτήματα κατοικιών

Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν κατά τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις της πόλης Τορέτσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο περιφερειάρχης Βαντίμ Φιλάσκιν.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Φιλάσκιν αναφέρει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν κατευθυνόμενες βόμβες για να πλήξουν πολυώροφα συγκροτήματα κατοικιών στην πόλη Τορέτσκ.

Το Τορέτσκ βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της ελεγχόμενης από τις ρωσικές δυνάμεις πόλης Ντονέτσκ

Ο περιφερειάρχης συνοδεύει την ανάρτησή του από φωτογραφίες που δείχνουν κατεστραμμένα κτήρια.

Βίντεο από τα ρωσικά πλήγματα:


Το Τορέτσκ βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της ελεγχόμενης από τις ρωσικές δυνάμεις πόλης Ντονέτσκ, πρωτεύουσας της ομώνυμης ουκρανικής περιφέρειας.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom δήλωσε ότι η Ρωσία επί του παρόντος δεν σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον σταθμό της Ζαπορίζια στις αρχές της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή στην Ουκρανία, οι έξι αντιδραστήρες του οποίου είναι εκτός λειτουργίας.

Το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS αναφέρει ότι ο Ραφαέλ Γκρόσι,  επικεφαλής του Διεθνούς  Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας(ΔΟΑΕ) είχε συνομιλίες με αντιπροσωπεία της Rosatom στην πόλη Καλίνιγκραντ στην δυτική Ρωσία, στην οποία, είπε, επιτεύχθηκε κατανόηση ως προς τα θέματα ασφάλειας στον σταθμό.

Το TASS αναφέρει ότι ο επικεφαλής της Rosatom  Αλεξέι Λιχατσόφ υπογράμμισε τη σημασία της ασφάλειας του σταθμού και ότι η επαναλειτουργία του δεν  είναι στην ατζέντα.

Η οικολογική οργάνωση Greenpeace, επικαλούμενη έγγραφα που υποβλήθηκαν από την Rosatom στον ΔΟΑΕ στα μέσα Μαΐου, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία σχεδίαζε να επαναλειτουργήσει τον σταθμό , κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει «μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση».

Ρωσία και Ουκρανία έχουν κατηγορήσει πολλές φορές η μία την άλλη ότι βομβάρδισαν τον πυρηνικό σταθμό που είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες.  Ο ΔΟΑΕ, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για θέματα πυρηνικής ενέργειας, έχει αναφέρει ότι ο σταθμός αντιμετωπίζει προβλήματα τροφοδοσίας από τότε που η Ρωσία έστειλε τα στρατεύματα της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αυξάνοντας τους κινδύνους ασφαλείας στην περιοχή.

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024