Η κόρη του ηθοποιού Μπρους Γουίλις ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τη μάχη του πατέρα της με μια σπάνια και επιθετική μορφή άνοιας.

H μνήμη δεν είναι η πρώτη που χάνεται

Η Ρούμερ Γουίλις, 35 ετών, άφησε να εννοηθεί ότι ο 69χρονος πατέρας της είναι σε καλή διάθεση, λέγοντας στην εκπομπή Today απλά: «Είναι πολύ καλά». Πρόσθεσε ότι παραμένει ένας υπέροχος παππούς για τη μικρή κόρη της Λουέτα, απολαμβάνει τη μουσική και περνάει ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του.

Η FTD αλλάζει επίσης την προσωπικότητα των ανθρώπων, καθώς επηρεάζει την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της διάθεσης, προκαλώντας ξαφνικά βίαια ξεσπάσματα, ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσιους χώρους, έλλειψη αυτογνωσίας και άγχος

Ωστόσο, αν και η οικογένεια δεν το έχει πει δημόσια, οι γιατροί λένε στη DailyMail.com ότι η τραγική πραγματικότητα είναι ότι οι ασθενείς με την πάθηση του Γουίλις συνήθως μένουν αμίλητοι μέσα σε μόλις δύο με τρία χρόνια από τη διάγνωση.

Ο Μπρους, πατέρας πέντε παιδιών, πάσχει από μετωποκροταφική άνοια περίπου από την άνοιξη του 2022.

Το νόσημα FTD διαφέρει από τον πιο γνωστό τύπο άνοιας, τη νόσο Αλτσχάιμερ. Αλλά σε αντίθεση με τη νόσο Αλτσχάιμερ, η μνήμη δεν είναι η πρώτη που χάνεται.

FTD

Η αφασία – δυσκολία στην ομιλία και στη διατύπωση των σκέψεων με λέξεις – είναι το πρώτο σύμπτωμα για τους περισσότερους. Ο Γουίλις παλεύει με αυτό εδώ και δύο χρόνια.

Η FTD αλλάζει επίσης την προσωπικότητα των ανθρώπων, καθώς επηρεάζει την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της διάθεσης, προκαλώντας ξαφνικά βίαια ξεσπάσματα, ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσιους χώρους, έλλειψη αυτογνωσίας και άγχος.

Τα άτομα με FTD συνήθως πεθαίνουν μέσα σε περίπου οκτώ έως 10 χρόνια από τη διάγνωση.

Η αναπαραγωγή μουσικής για ένα άτομο με FTD, συγκεκριμένα μουσικής που συνήθως αναγνωρίζει, είναι γνωστό ότι αυξάνει την αίσθηση εξοικείωσής του με το περιβάλλον του και αναχαιτίζει τις αλλαγές στη διάθεση που είναι τόσο χαρακτηριστικές αυτού του τύπου άνοιας.

*Με πληροφορίες από: Daily Mail | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Instagram