Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Ποδαρικό με κύμα ζέστης κάνει ο Ιούνιος - Στους 38°C θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος

Καιρός: Ποδαρικό με κύμα ζέστης κάνει ο Ιούνιος – Στους 38°C θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος

Προ των πυλών το πρώτο μεγάλο κύμα ζέστης, ως πότε θα διαρκέσει - Αναλυτικά οι προβλέψεις Καλλιάνου, Τσατραφύλλια, Κολυδά

Με την επίσημη έναρξη του Ιουνίου θα υποδεχθούμε και το πρώτο «σοβαρό κύμα ζέστης» σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Το ξεκίνημα θα γίνει το Σαββατοκύριακο με τις θερμοκρασίες να φθάνουν τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοοχές δεν αποκλείεται να ο υδράργυρος να δείξει ακόμη και 38°C. Οι πιο ζεστές μέρες όμως αναμένεται να είναι από την Κυριακή (02/06) μέχρι και την επόμενη Τετάρτη (05/06)

Οι προβλέψεις Καλλιάνου, Τσατραφύλλια, Κολυδά

«Μόλις μπει ο Ιούνιος θα μυρίσει καλοκαίρι» – Καλλιάνος

«ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΘΑ «ΜΥΡΙΣΕΙ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε θα αποδειχθεί άστατη ως προς τα καιρικά φαινόμενα, με το που θα μπει ο Ιούνιος φαίνεται ότι όλα θα αλλάξουν.
Αυτό σημαίνει ότι ενώ μέχρι την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του.

ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 35°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΑΚΡΙΑ (ΧΡΟΝΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΖΕΣΤΗ
Φαίνεται ότι η θερμή εισβολή που θα αρχίσει από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα έχει μια σχετική διάρκεια η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχει ξεκαθαρίσει και πόσο θα φτάσουν οι μέγιστες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 29/5 : 29°C
Πέμπτη 30/5 : 28°C
Παρασκευή 31/5 : 28°C
Σάββατο 1/6 : 30-31°C (με επιφύλαξη)
Κυριακή 2/6 : 33-34°C (με επιφύλαξη)
Δευτέρα 3/6 : 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)
* Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχουν ρίσκο γι’ αυτό και έχω βάλει την ένδειξη «με επιφύλαξη» ή «με μεγάλη επιφύλαξη».
Θα τα δούμε όλα και τις επόμενες ημέρες ! Την αγάπη μου σε όλες και όλους σας!»

«Το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης» – Τσατραφύλλιας

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε λόγο για «σοβαρό κύμα ζέστης» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για 40άρια!

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια: «Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης, το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς, ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά ή μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά, οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:

Σάββατο 1/6: 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6: 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6: 37 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς
Για τη Θεσσαλονίκη:

Σάββατο 1/6: 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6: 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6: 36 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς».

«Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη» – Κολυδάς

«ΝΕΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των προγνωστικών δεδομένων, παράλληλα έχουμε και πολλά σημεία όπου οι απόψεις τους συγκλίνουν.
-Έτσι μπορούμε να μιλάμε για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή και μετά, με το πεδίο των ανέμων να είναι γενικά εξασθενημένο. Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά στις παράκτιες περιοχές.
-Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Τα όρια των θερμοκρασιών θα περιγραφούν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όπου η προγνωσιμότητα της ατμόσφαιρας είναι καλή. Η Τρίτη και η Τετάρτη θα αξιολογηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.
-Παρουσιάζονται σε πίνακα οι συγκρίσεις των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa και ακολουθεί το βίντεο που παρουσιάζεται η εξέλιξη με βάση το μοντέλο ECMWF και GFS .
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
1. Σάββατο: 32 με 33 και τοπικά στα ανατολικά 34°C
2. Κυριακή : 32 με 34 και τοπικά 35°C
3. Δευτέρα 34 με 35°C στα ηπειρωτικά από Θεσσαλία και νοτιότερα και τοπικά 36°C».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024