Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΟΕΝΓΕ: Βαθαίνει η διαμάχη της κυβέρνησης με τους γιατρούς του ΕΣΥ - Παναττική στάση εργασίας

ΟΕΝΓΕ: Βαθαίνει η διαμάχη της κυβέρνησης με τους γιατρούς του ΕΣΥ – Παναττική στάση εργασίας

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γιατροί στα δύο νοσοκομεία Παίδων αποφάσισαν την αναστολή των τακτικών χειρουργείων μέσω στάσης εργασίας.

Ραντεβού στο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» δίνουν στις 3 Ιουνίου οι νοσοκομειακοί γιατροί «απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης στη δημόσια Παιδιατρική περίθαλψη από την κυβέρνηση της ΝΔ, που κρατά σε ομηρία χιλιάδες μικρούς ασθενείς».

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση καλά κρατεί μετά τις απειλές του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προς τους αναισθησιολόγους των νοσοκομείων Παίδων να βενζίνη  στο φυτίλι.

Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού φουντώνει την κόντρα

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γιατροί στα δύο νοσοκομεία Παίδων αποφάσισαν την αναστολή των τακτικών χειρουργείων μέσω στάσης εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις αναισθησιολόγων, αλλά και νοσηλευτών χειρουργείων.

Μετά τις «διορθωτικές» παρεμβάσεις από το αρμόδιο υπουργείο οι γιατροί του Παίδων «Αγία Σοφία» αποφάσισαν να συνεχιστούν τα χειρουργεία όχι όμως και οι συνάδελφοι τους στο «Αγλαΐα Κυριακού» που επέμεναν στις κινητοποιήσεις πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας την προηγούμενη Δευτέρα και χθες Τετάρτη παρά το γεγονός πως η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε ότι το πρόγραμμα των χειρουργείων συνεχίζεται κανονικά.

Σκληρή γραμμή από την ΟΕΝΓΕ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) πήρε θέση για τις τελευταίες εξελίξεις και με μια σκληρή ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι γιατροί δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «την ώρα που 3.000 παιδιά περιμένουν για να χειρουργηθούν στα δύο μεγαλύτερα Παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει ουσιαστικές λύσεις, αντί να αφουγκραστεί την αγωνία μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους μικρούς ασθενείς η εντατικοποίηση εξαιτίας της υποστελέχωσης και οι μετακινήσεις, για να βουλώσουν »τρύπες», Αναισθησιολόγων Ενηλίκων που δεν έχουν την αναγκαία εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αναισθησία,  μας σέρνει στα δικαστήρια».

Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί «αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις και τις επισημάνσεις των γιατρών και των λοιπών υγειονομικών (…)» αλλά και γιατί «αξιοποιεί το αντιαπεργιακό νομοθετικό οπλοστάσιο για να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, σέρνοντας στα δικαστήρια την ΕΙΝΑΠ και το σωματείο εργαζομένων του Αγλαΐα Κυριακού».

Ισχυρίζεται ότι σκόπιμα η κυβέρνηση εξώθησε την υποστελέχωση στα άκρα με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν απομείνει μόνο 12 Αναισθησιολόγοι στο «Αγία Σοφία» και 7 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και λοιπού υγειονομικού προσωπικού πλην Αναισθησιολόγων.

Κατακρίνει το γεγονός πως «επέτρεψε στην διοίκηση των Παίδων να παρανομεί επί μήνες σε βάρος των συναδέλφων και των μικρών ασθενών με έκνομα εντέλλεσθε υπερεφημέρευσης», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Το κάλεσμα για τη Δευτέρα

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ομοσπονδία, αφού εξαπολύει πυρά εναντίον του υπουργού Υγείας, καλεί όλους τους συναδέλφους των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του λεκανοπεδίου της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά στην Παναττική στάση εργασίας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) από τις 8:00 π.μ. μέχρι τη 1:00 μμ., τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και δίνει ραντεβού στη συγκέντρωση στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στις 11:00 π.μ.

Να σημειώσουμε πως ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε πως αν γίνει στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τότε θα αναζητήσει λύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024