Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Μαργαριτάρι της Ριβιέρας» είναι η πιο ζεστή πόλη με 300 ημέρες ηλιοφάνειας και φεστιβάλ λεμονιού

Το «Μαργαριτάρι της Ριβιέρας» είναι η πιο ζεστή πόλη με 300 ημέρες ηλιοφάνειας και φεστιβάλ λεμονιού

Οι περισσότεροι συρρέουν είτε στη Νίκαια είτε στις Κάννες όταν πηγαίνουν διακοπές στη γαλλική Ριβιέρα, έχοντας όμως ως θέα μια άλλη μεγάλη πόλη.

Η παραθαλάσσια πόλη Μεντόν, που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας, έχει χαρακτηριστεί από τους παραθεριστές ως το «Μαργαριτάρι της Ριβιέρας». Με κτίρια σε παστέλ χρώματα, γραφικά δρομάκια, ένα πανέμορφο λιμάνι και πολλές λεμονιές, η Μεντόν αποτελεί μια τέλεια εικόνα.

Φωτογραφία: Ένα γλυπτό φτιαγμένο από λεμόνια και πορτοκάλια παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του 87ου φεστιβάλ λεμονιών με θέμα «Πάρτι σε όλο τον κόσμο», στη Μεντόν της Γαλλίας, 13 Φεβρουαρίου 2020. REUTERS/Eric Gaillard

Πριν γίνει επίσημα μέρος της Γαλλίας το 1860, η Μεντόν ήταν μέρος της Σαρδηνίας και του Μονακό. Στα μέσα του 19ου αιώνα, η Μεντόν αποσχίστηκε από το Μονακό, αφού επιβλήθηκαν βαριές φορολογικές επιβαρύνσεις στο εμπόριο λεμονιών, που ήταν η κύρια βιομηχανία της.

Ενώ η Γαλλική Ριβιέρα μπορεί να είναι αρκετά γνωστή στους Ευρωπαίους, υπάρχουν πολλές άλλες ελάχιστα γνωστές ακτογραμμές σε όλη την Ευρώπη. Ένα από αυτά τα μέρη είναι το Σόποτ, το οποίο έχει πάρει το παρατσούκλι «Πολωνική Ριβιέρα» χάρη στη λευκή αμμώδη παραλία και τη γαλάζια ακτογραμμή του.

Κάθε χρόνο, η πόλη διοργανώνει φεστιβάλ λεμονιού για να γιορτάσει την παραγωγή εσπεριδοειδών στην παραθαλάσσια πόλη. Η Μεντόν είναι η τελευταία μεγάλη πόλη στα σύνορα με τη Γαλλία και την Ιταλία, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που απευθύνονται σε τουρίστες.

«Γαλλική Ριβιέρα»

Η ταξιδιωτική blogger Sophie έγραψε: «Η Μεντόν είναι το μαργαριτάρι της Γαλλίας λόγω της μοναδικής ομορφιάς της.

«Είναι το είδος του προορισμού που θα σκέφτεστε για τα επόμενα χρόνια μετά την αναχώρηση και συχνά αναφέρεται από τους επισκέπτες ως μία από τις πόλεις στις οποίες θα ήθελαν περισσότερο να επιστρέψουν κατά μήκος της Γαλλικής Ριβιέρας».

Ο παραλιακός πεζόδρομος είναι γεμάτος φοίνικες, πέργκολες και σιντριβάνια, παρέχοντας στους παραθεριστές πολλά σημεία για να χαλαρώσουν στη σκιά. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καταστήματα και καφετέριες

Με πάνω από 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, η Μεντόν λέγεται ότι είναι η πιο ζεστή πόλη κατά μήκος της Γαλλικής Ριβιέρας.

Η μεγαλύτερη παραλία της Μεντόν είναι η παραλία Les Sablettes, η οποία αποτελείται από ένα μείγμα λεπτού χαλικιού και άμμου.

Τα ρηχά νερά της είναι ιδανικά για τους μικρούς παραθεριστές, ενώ ντους και τουαλέτες βρίσκονται επίσης στην παραλία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μουσείο Ζαν Κοκτώ

Ο παραλιακός πεζόδρομος είναι γεμάτος φοίνικες, πέργκολες και σιντριβάνια, παρέχοντας στους παραθεριστές πολλά σημεία για να χαλαρώσουν στη σκιά. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καταστήματα και καφετέριες.

Η Μεντόν φιλοξενεί επίσης την παραλία Marché Beach, η οποία εκτείνεται από το Μουσείο Jean Cocteau έως το Καζίνο της Μεντόν. Η βοτσαλωτή παραλία διαθέτει επίσης ντους και υπάρχουν πολλές είσοδοι στην παραλία, διευκολύνοντας τους παραθεριστές που έχουν περιορισμένη κινητικότητα.

Άλλα τουριστικά αξιοθέατα στη Μεντόν περιλαμβάνουν το Μουσείο Ζαν Κοκτώ, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στον Γάλλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στη Μεντόν είναι το αεροδρόμιο της Νίκαιας, το οποίο απέχει μόλις 45 λεπτά οδικώς από τη γαλλική πόλη.

Άλλες παραθαλάσσιες πόλεις στην Ευρώπη

Ενώ η Γαλλική Ριβιέρα μπορεί να είναι αρκετά γνωστή στους Ευρωπαίους, υπάρχουν πολλές άλλες ελάχιστα γνωστές ακτογραμμές σε όλη την Ευρώπη. Ένα από αυτά τα μέρη είναι το Σόποτ, το οποίο έχει πάρει το παρατσούκλι «Πολωνική Ριβιέρα» χάρη στη λευκή αμμώδη παραλία και τη γαλάζια ακτογραμμή του.

Το Σόποτ, που βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα στη βόρεια Πολωνία, διαθέτει λευκή αμμουδιά, γαλάζια νερά και τη μεγαλύτερη ξύλινη προβλήτα στην Ευρώπη. Υπάρχει επίσης η Ριβιέρα της Δανίας, η οποία φιλοξενεί το Hornbæk – ένα δημοφιλές σημείο διακοπών για τους Δανούς ντόπιους.

Η παραθαλάσσια πόλη Hornbæk απέχει μόλις λιγότερο από μία ώρα από την Κοπεγχάγη (πρωτεύουσα της Δανίας) και φιλοξενεί επίσης τη μεγαλύτερη παραλία της δανικής Ριβιέρας.

*Με πληροφορίες: The Sun | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Shutterstock

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024