Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορεί το κλιματιστικό να βλάψει τα παιδιά;

Μπορεί το κλιματιστικό να βλάψει τα παιδιά;

Τελικά μπορούν να συνυπάρξουν κλιματιστικό και παιδί; Όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η συνιστώμενη θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων κυμαίνεται από τους 20 έως τους 22 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα και από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι.  Για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την θερμοκρασία στο επιθυμητό, καταφεύγουμε, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο κλιματιστικό, όμως δεν είναι λίγοι οι γονείς που ενώ ζεσταίνονται το αποφεύγουν, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να είναι επιβλαβές για τα παιδιά.

Οι απαράβατοι κανόνες της χρήσης κλιματιστικού

Ωστόσο, η ζέστη είναι πιθανό να εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους για την υγεία συγκριτικά με την χρήση του κλιματιστικού, αρκεί να τηρείτε πάντα τους ακόλουθους κανόνες:

1. Πριν ακόμα το βάλετε σε λειτουργία, είναι σημαντικό να γίνει σωστή συντήρηση από εξειδικευμένο τεχνικό. Θυμηθείτε ότι συνιστάται η συντήρηση να γίνεται τουλάχιστον μία φορά ανά δώδεκα μήνες.

2. Αντικαταστήστε έναν πολύ παλιό μοντέλο με ένα κλιματιστικό νέας τεχνολογίας, καθώς είναι πιο εξελιγμένα και έχουν καλύτερες προδιαγραφές σε ό,τι αφορά την προστασία της υγείας, τόσο των παιδιών όσο και την δική σας.

3. Φροντίστε να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα του κλιματιστικού και ενημερωθείτε για τους διαφορετικούς τύπους τους, προκειμένου να επιλέξετε φίλτρα υψηλής απόδοσης για να απολαμβάνει η οικογένειά σας καθαρό και ποιοτικό αέρα.

4. Ρυθμίστε την θερμοκρασία σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην κρυώνετε και φυσικά ούτε να ζεσταίνεστε. Μόλις δροσίσει το σπίτι μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε την ένταση του κλιματιστικού ή και να το κλείσετε, εξοικονομώντας παράλληλα πολύτιμη ενέργεια.

5. Ενδιάμεσα από την χρήση του κλιματιστικού είναι σημαντικό να ανοίγεται τα παράθυρα, ώστε ο αέρας στους χώρους σας να ανανεώνεται. Για να αποφύγετε την ζέστη το καλοκαίρι, μπορείτε να το κάνετε νωρίς το πρωί που η θερμοκρασία είναι συνήθως χαμηλότερη.

6. Ο αέρας του κλιματιστικού δεν θα πρέπει να κατευθύνετε πάνω στο παιδί αλλά ούτε και σε εσάς, τόσο στο σπίτι όσο και σε άλλους χώρους, όπως το αυτοκίνητο.

7. Αποφύγετε το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και ειδικά στο δωμάτιο του παιδιού, καθώς είναι πιθανό να γίνεται εναπόθεση των σωματιδίων του καπνού στα υφάσματα και στην συνέχεια ανακύκλωσή τους μέσω του κλιματιστικού.

8. Προσπαθήστε να τινάζετε και να πλένετε συχνά μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα, καλύμματα και κουρτίνες, ειδικά στο παιδικό δωμάτιο, καθώς συγκρατούν την σκόνη, την οποία μπορεί να απορροφήσει το κλιματιστικό και στην συνέχεια να την ανακυκλώσει.

9. Κατά την χρήση του κλιματιστικού, ακόμα και τις μέρες με πολύ ζέστη, μην αφήνετε το παιδί γυμνό μόνο με την πάνα ή το βρακάκι του. Ρυθμίστε την θερμοκρασία ώστε να είναι άνετο, χωρίς να ζεσταίνεται ή να κρυώνει όσο φορά ελαφριά βαμβακερά ρουχαλάκια.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024