Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μy glorious green moments: Μία σπουδαία πρωτοβουλία που θέλει να κάνει τον πλανήτη πιο πράσινο

Μy glorious green moments: Μία σπουδαία πρωτοβουλία που θέλει να κάνει τον πλανήτη πιο πράσινο

Μία μικρή κίνηση δική μας μπορεί να γίνει ένα glorious green moment το οποίο θα «δώσει ζωή», οξυγόνο και ελπίδα στις περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πυρκαγιές του 2023 στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές, χαρίζοντας στη χώρα μας μία θλιβερή πρωτιά: Αυτή που φέρνει της χώρα μας στην πρώτη θέση, ανάμεσα σε 20 Μεσογειακές χώρες, με καμένες εκτάσεις δασικής γης, ανεκτίμητες εκτάσεις «πρασίνου» που υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 1,6 εκατομμύρια στρέμματα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτόν τον αριθμό, καταλαβαίνουμε πως η διαφύλαξη της βιοποικιλότητας στις συγκεκριμένες περιοχές οφείλει να είναι προτεραιότητα όλων μας, καθώς οι πυρκαγιές προκαλούν μακροχρόνιες, εκτεταμένες ζημιές στα οικοσυστήματα, ενώ πολλές φορές οδηγούν στην αφάνιση ειδών, φυτών και ζώων. Το ερώτημα είναι, ωστόσο, πώς μπορούμε όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση;

Κι όμως, η απάντηση είναι πολύ απλή και συνάμα glorious, αφού το προηγούμενο διάστημα γίναμε κομμάτι μία μεγάλης, «πράσινης» αλυσίδας, η οποία επιδίωξε έμπρακτα έναν πιο πράσινο πλανήτη. Μάλιστα, σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι αλλά είχαμε για «σύμμαχό» μας τη BAT Hellas powered by glo, η οποία στο πλαίσιο της ελπιδοφόρας καμπάνιας Μy glorious green moments μας παρακίνησε να «δώσουμε ζωή», να κάνουμε ξανά πράσινο το περιβάλλον.

Μy glorious green moments σημαίνει πως συμμαχούμε για έναν πιο πράσινο πλανήτη

Υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι για τους οποίους είναι χρέος μας να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα μίας περιοχής, όπως και όλου του πλανήτη, ενώ ο πιο σημαντικός από αυτούς είναι πως η βιοποικιλότητα εγγυάται τη συνέχιση της λειτουργίας ενός οικοσυστήματος.

Ακριβώς για αυτό, η BAT Hellas powered by glo ξεκίνησε μία σπουδαία πρωτοβουλία, έχοντας στο πλευρό της τoν Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμός we4all, μία ομάδα εργαζομένων και φίλους, όπως το μοντέλο Γιώργο Καράβα, την ηθοποιό Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον content creator Αντώνη Καλαγάτση, πραγματοποιώντας μία δενδροφύτευση στη Βαρυμπόμπη, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στη στήριξη της εγχώριας βιοποικιλότητας.

Παρόλα αυτά, τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ. Διότι, το σημαντικότερο ήταν πως συμμετείχαμε και εμείς στην πρωτοβουλία της BAT Hellas powered by glo, ζήσαμε το δικό μας glorious green moment και γίναμε μέτοχοι σε μία από τις δεντροφυτεύσεις που ακολούθησαν. Πώς τα καταφέραμε; Ανακυκλώνοντας την παλιά μας συσκευή*, μία συσκευή η οποία αντιστοιχούσε στη φύτευση ενός δέντρου, ανάμεσα στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, το Λουτράκι, την Παιανία, την Παλαιά Φώκαια, το Ντράφι.

Ναι, για κάθε συσκευή που ανακυκλώσαμε, η BAT Hellas powered by glo χάρισε πίσω στο περιβάλλον ένα δέντρο. Συγκεκριμένα, στην δεντροφύτευση που έγινε στη Βόρεια Εύβοια, φυτεύτηκαν κυπαρίσσια, χαρουπιές, κουτσουπιές και μελισσοκομικά φυτά, ώστε να δημιουργηθούν νέοι «πόροι» πρασίνου σε δασικές και περιαστικές δασικές εκτάσεις, καθώς και σε οικισμούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2021. Σε κάθε περίπτωση, η ΒΑΤ συνεχίζει το έργο της βιωσιμότητας καλώντας όλους τους χρήστες παλιών συσκευών θέρμανσης να ανακυκλώσουν, με τη βοήθειά της, μία παλιά τους συσκευή, για ένα πιο «πράσινο» μέλλον.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η καμπάνια My glorious green moments αποτελεί μόνο ένα μέρος της μεγάλης προσπάθειας της ΒΑΤ για τη δημιουργία ενός Καλύτερου Αύριο (A Better Tomorrow), όχι μόνο για τους ενήλικους καταναλωτές, αλλά για την κοινωνία και για τους εργαζομένους της. Και όπως είναι επόμενο, τοποθετεί πάντα στο κέντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, μέσα από ενέργειες που έχουν μακροχρόνια αξία για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG).

*Η ενέργεια απευθυνόταν σε ενήλικους χρήστες συσκευών θέρμανσης.

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024