Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Εξωτερικών: Να γίνει ενδελεχής έρευνα για τις επιθέσεις κατά αμάχων στη Ράφα

Υπουργείο Εξωτερικών: Να γίνει ενδελεχής έρευνα για τις επιθέσεις κατά αμάχων στη Ράφα

Το Υπουργείο Εξωτερικών ζητεί, παράλληλα, άμεση κατάπαυση του πυρός, άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς

Τις επιθέσεις κατά αμάχων στη Ράφα καταδικάζει η Ελλάδα, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι θα πρέπει να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τις συνθήκες της επίθεσης στη Ράφα.

«Η Ελλάδα καλεί εκ νέου για άμεση κατάπαυση του πυρός, σεβασμό του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου από όλα τα μέρη, άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που συμπληρώνει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η «άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και η απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς».

Οι αναρτήσεις του ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, στη Ράφα. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας που θα διαλευκάνει τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης», αναφέρει το ΥΠΕΞ στη δεύτερη ανάρτηση που έκανε για τις επιθέσεις στη Ράφα, που έχουν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Στην πρώτη ανάρτηση, σημειώνει πως «η Ελλάδα καλεί εκ νέου για άμεση κατάπαυση του πυρός, σεβασμό του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου από όλα τα μέρη, άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024