Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Με ακρίβεια και Τέμπη συνεχίζει ο Κασσελάκης - Ο πήχης για τις ευρωεκλογές

Με ακρίβεια και Τέμπη συνεχίζει ο Κασσελάκης – Ο πήχης για τις ευρωεκλογές

Οι αιχμές της Κουμουνδούρου στην τελευταία κούρσα εν όψει των ευρωεκλογών - Το πρόγραμμα της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη

Με αιχμές την ακρίβεια και τις εξελίξεις στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών συνεχίζει την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης.

Στο πλαίσιο της ακρίβειας που ταλανίζει τα νοικοκυριά -όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις- από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι στη φαρέτρα τους «παραμένει σε σε εξέχουσα το ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά είπε χθες -απαντώντας στις κυβερνητικές αιτιάσεις- ότι η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μηδενισμό και μείωση του ΦΠΑ κοστίζει 2 δισ. υπογράμμισε πως «η απάντηση είναι η φορολόγηση των υπερεσόδων από τα διυλιστήρια, από τα υπερκέρδη των τραπεζών, σε ποσοστό 90%, και από τις εταιρίες ενέργειας».

Παράλληλα πρόσθεσε πως το όφελος που θα έρθει στα δημόσια ταμεία -από τη φορολόγηση αυτών των υπερκερδών- είναι περί τα 3,5 δισ. ευρώ.

«Το δικό μας πρόγραμμα, σύμφωνα και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους λέει ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι 2,7 δισ. ευρώ. Άρα, υπάρχουν και χρήματα τα οποία μπορούν να διατεθούν και για άλλους σκοπούς», επισήμανε η Βούλα Κεχαγιά.

Όσον αφορά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι είναι αποφασισμένοι «να σπάσουν τη «συνωμοσία της σιωπής» που επιχειρεί να επιβάλει για τα Τέμπη η κυβέρνηση».

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε χθες σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου παρουσιάζοντας σχετικό ρεπορτάζ του MEGA για το «μπάζωμα» επισήμανε ότι «4, 5, 6 Μαρτίου μπάζωσαν, κάλυψαν στοιχεία, πέταξαν οστά νεκρών ανθρώπων στα χωράφια, υποτίθεται για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων, τα οποία ξεκίνησαν 25 μέρες μετά».

Αισιοδοξία για τις δημοσκοπήσεις

Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου, παρακολουθούν «με λελογισμένη αισιοδοξία» τα μηνύματα που αποτυπώνονται για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόσο στις δημοσκοπήσεις όσο και στις, όπως λένε, πολύ θερμές αντιδράσεις με τις οποίες υποδέχεται πλήθος κόσμου τον Στέφανο Κασσελάκη κατά τις περιοδείες του.

Η Βούλα Κεχαγιά σε χθεσινή τοποθέτησή της υπογράμμισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προσδιόρισε τον στόχο μεταξύ του 17% και 20%. «Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, το οποίο, όπως λέει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, θα ήταν να δούμε και το δυάρι μπροστά. Πιστεύουμε ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός και σε περίπτωση που έχουμε ένα καλό ποσοστό, από 17% έως 20%, μακάρι να είναι και υψηλότερο – μιλάω με βάση τις δημοσκοπήσεις και τη δυναμική που δείχνει στην παρούσα φάση ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στη Ρόδο σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης – «Διακαναλική με πρωτοτυπίες»

Στο πλαίσιο των περιοδειών του Στέφανου Κασσελάκη επισημοποιήθηκε το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδος της προεκλογικής περιόδου. Όπως είχε αναφέρει προ ημερών το in ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα πραγματοποιήσει την τελευταία συγκέντρωσή του στην Πάτρα.

Σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στη Ρόδο, όπου θα περιοδεύσει στην Παλιά Πόλη και το εμπορικό κέντρο και θα καταλήξει στον πεζόδρομο της Εθνάρχου Μακαρίου, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό, στις 20:00. Η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε προγραμματιστεί κατά τη ναυτική περιοδεία, ωστόσο είχε ακυρωθεί λόγω των καιρικών συνθηκών.

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης θα απευθύνει ομιλία. Στις 4 του μήνα θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η διακαναλική του συνέντευξη, η οποία, όπως λένε από την Κουμουνδούρου, θα έχει πρωτοτυπίες.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου θα γίνει η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, ενώ η προεκλογική περίοδος θα ολοκληρωθεί με την τελευταία ομιλία, την Παρασκευή, δυο μέρες πριν τις εκλογές, στην Πάτρα.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024