Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Επιστολή Ράμμου σε Ανδρουλάκη - Γιατί η ΕΥΠ δεν δίνει στοιχεία στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθησή του;

Επιστολή Ράμμου σε Ανδρουλάκη – Γιατί η ΕΥΠ δεν δίνει στοιχεία στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθησή του;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως έχει ήδη δηλώσει, θα κινηθεί νομικά - «Υπόλογοι είναι όσοι εμπλέκονται στη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Χαριλάου Τρικούπη την Πέμπτη, δήλωσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέλαβε το μεσημέρι επιστολή από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, με την οποία του γνωστοποιεί ότι, παρά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, η ΕΥΠ αρνείται να του δώσει στοιχεία ώστε να τον ενημερώσει σχετικά με τους λόγους παρακολούθησής του.

«Τι έχει να πει ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την άρνησή της να εφαρμόσει την απόφαση ενός ανωτάτου δικαστηρίου;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλαβίνας.

Και τόνισε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως έχει κατ’ επανάληψη πει, θα ακολουθήσει τη νομική οδό για όσους είναι υπόλογοι.

Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για συγκεκριμένες ενέργειες από τον κ. Ανδρουλάκη κι αν αυτές θα αφορούν και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Θανάσης Γλαβίνας δεν επεκτάθηκε και περιορίστηκε να πει ότι όλες οι νομικές πτυχές θα μελετηθούν από το νομικό επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Υπόλογοι είναι όσοι εμπλέκονται στη μη εφαρμογή της απόφασης. Περιμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες της ΑΔΑΕ και ο πρόεδρος θα κινηθεί ανάλογα», σημείωσε.

«Ενισχύονται οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ – Προτάσεις για τους χαμηλοσυνταξιούχους»

Παρών στην ενημέρωση ήταν ο γραμματέας του Τομέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος διατύπωσε δύο προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ενίσχυση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων.

Να επανέλθει μια νέα μορφή ΕΚΑΣ, ύψους 540 εκατ. για 350 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους και συνταξιούχους αναπηρίας, καθώς και να καταργηθεί η προσωπική διαφορά χιλιάδων συνταξιούχων.

Ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε πώς η συνολική δημοσιονομική επιβάρυνση και για τα δύο μέτρα ανέρχεται σε 700 εκατ. και αφορά 900 χιλιάδες συνταξιούχους συνολικά, ενώ αντέκρουσε το κυβερνητικό επιχείρημα «από πού θα βρεθούν τα χρήματα», απαντώντας «με ανακατανομή πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα, όπως έγινε επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ την περίοδο των μνημονίων, όπου βρέθηκαν διπλάσια χρήματα».

Όσον αφορά την προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι είναι θετικά τα μηνύματα, ενισχύονται οι δυνάμεις του και αυξάνεται η επιρροή του.

«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι αφετηρία για αξιόπιστη αντιπολίτευση και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», είπε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024