Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Μεγάλο λάθος να πει κάποιος «δεν θα ψηφίσω» - Μην αντιμετωπίσετε τις κάλπες με αδιαφορία

Μητσοτάκης: Μεγάλο λάθος να πει κάποιος «δεν θα ψηφίσω» – Μην αντιμετωπίσετε τις κάλπες με αδιαφορία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Αίγιο και την Πάτρα και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή στη ΝΔ στις 9 Ιουνίου

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, καθώς και στη μάχη κατά της ακρίβειας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αίγιο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος να πει κάποιος ‘δεν θα ψηφίσω’. Είναι πολύ σημαντικό για μένα όταν θα ξαναπάω στις Βρυξέλλες να λέω ότι είμαι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη. Αυτή τη δύναμη θα την αξιοποιήσω προς όφελος των Ελλήνων», σημείωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε, κατ’ αρχήν, όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία να προσέλθουν στις κάλπες για να δώσουν ξανά ισχυρή εντολή στο κυβερνών κόμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επιστολική ψήψο, λέγοντας ότι «ήμασταν μόνοι μας και σε αυτή τη μεγάλη θεσμική αλλαγή» και προσθέτοντας πως «είναι ευχάριστο να μας λένε πόσο καλά οργανωμένη είναι η επιστολική ψήφος – αυτή την Ελλάδα θέλουμε».

«Προτιμούμε να σας πούμε την αλήθεια και τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε, πάρα να σας κοροϊδέψουμε ξεδιάντροπα, όπως κάνουν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης»

«Η Ελλάδα που έχει το θάρρος να υψώσει το ανάστημά της στις πολυεθνικές», ανέφερε, μιλώντας εκ νέου για την επιστολή που έστειλε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Μας λένε από την αντιπολίτευση γιατί το κάναμε και τους απαντώ: εσείς είστε δηλαδή με τις πολυεθνικές;», σημείωσε. Όπως εξήγησε, «θέλουμε να βάλουμε πίεση στις πολυεθνικές για να μην πουλάνε τα προϊόντα σε διαφορετικές τιμές επειδή η Ελλάδα είναι μια διαφορετική αγορά».

«Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Αν τα κόμμματα της αντιπολίτευσης μιλούσαν για τις ευρωεκλογές, θα μιλούσαμε για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Έρχονται, όμως, και τάζουν 45 δισ. την τετραετία για να θεραπεύσουν δήθεν τις παθογένεις, και το λένε αν και γνωρίζουν ότι δεν υpάρχουν λεφτόδεντρα και αυτό θα μας οδηγούσε σε χρεοκοπία», σημείωσε καταληκτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα διεκδικήσουμε περισσότερα από την Ευρώπη με ισχυρή λαϊκή εντολή»

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Πάτρα, όπου μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών.

«Εμείς δεσμευτήκαμε για κάτι. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε στη χώρα να επιστρέψει σε μία εποχή άκρατων ελλειμμάτων, πλειοδοσίας λαϊκισμού, υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, λεφτόδεντρων τα οποία όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν. Αυτά τα αφήσαμε πίσω μας, δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί», ανέφερε.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, «ξέρουμε πολύ καλά ότι μερικές φορές πρέπει να γινόμαστε και δυσάρεστοι, διότι στην πολιτική δεν μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους, αλλά προτιμούμε να σας πούμε την αλήθεια και τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε, πάρα να σας κοροϊδέψουμε ξεδιάντροπα, όπως κάνουν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Αυτό», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν θα το ακούσετε ποτέ από εμάς, γιατί ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα στην Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα, διότι ήδη πετύχαμε πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια».

«Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης»

Ανέφερε ότι «οι ευρωεκλογές του 2019 ήταν η πρώτη μεγάλη εκλογική νίκη την οποία πετύχαμε και άνοιξαν τον δρόμο για την εκλογική μας επικράτηση».

«Τότε όμως», σημείωσε, «αγωνιζόμασταν να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα είναι μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα και έχει αφήσει πίσω της την περίοδο της κρίσης».

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτά τα πέντε χρόνια. Κι αν για κάτι είμαι υπερήφανος, είναι ότι σήμερα η φωνή της Ελλάδος ακούγεται, η γνώμη της Ελλάδος μετράει, η άποψη της Ελλάδος λαμβάνεται υπόψη. Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, είμαστε μία χώρα που έχει προοδεύσει πολύ, είμαστε μία χώρα η οποία έχει βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της», όπως είπε.

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «στις 9  Ιουνίου δεν θα επιλέξουμε μόνο ποιοι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπήσουν στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο, αλλά  θα στείλουμε και ένα μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδος θα ακούγεται ακόμα πιο δυνατή στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και σε όλα τα σημαντικά ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων».

Τέλος, ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, τα οποία ξεκινούν σήμερα το δύσκολο δρόμο των πανελλαδικών εξετάσεων» και τόνισε πως «οι σκέψεις μας είναι μαζί τους».

Οδικός Άξονας Πατρών-Πύργου: «Ένα έργο πνοής»

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εργοτάξιο στο πρώτο από τα τρία τμήματα του νέου Οδικού Άξονα Πατρών-Πύργου, στην περιοχή Βραχνέικα, και ενημερώθηκε από τους υφυπουργούς Υποδομών και Μεταφορών για την πορεία των έργων.

Ο νέος Οδικός Άξονας Πατρών-Πύργου, συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το 2025, συμβάλλοντας στην οδική ασφάλεια και τη σημαντική σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024