Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Στην αντεπίθεση με τρίποντα ελπίζει ο Μητσοτάκης, αλλά τα ποσοστά υποχωρούν

Στην αντεπίθεση με τρίποντα ελπίζει ο Μητσοτάκης, αλλά τα ποσοστά υποχωρούν

Σε άλλο επίπεδο έχουν ανεβάσει το ΕΣΥ ο Γεωργιάδης και ο Βαρτζόπουλος. Τα Τέμπη είναι παρόντα και «συμμετέχουν» στην προεκλογική σύγκρουση. Η τελευταία εβδομάδα μπορεί να είναι της ... αποκαλύψεως

Τσουπ στον … παράδεισο

Εδώ οι επιστήμονες έχουν σπάσει το φράγμα του ήχου, θα έχουμε πρόβλημα με 28 χιλιόμετρα απόσταση. Ετσι κι αλλιώς όλη η Ελλάδα ένα χωριό είναι! Μπαίνεις στο τραίνο και τσουπ! Σε ελάχιστο χρόνο βρίσκεσαι στο … παράδεισο! Θα κάνουμε θέμα το γεγονός ότι για να πάει ένας ασθενής από την Πάργα στο Κέντρο Υγείας στο Καναλάκι είναι μία απόσταση μικρότερη των 30 χιλιομέτρων. Αν είναι δυνατόν! Αυτό προσπαθούσε να τους εξηγήσει, εκεί στη μακρινή Πρέβεζα, ο υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Και δεν εννοούσαν να το καταλάβουν!

Ο κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Ναι, ναι πρόκειται για τον ίδιο που εξήγησε τη σχέση αρσενικού και θηλυκού στη φύση για να τοποθετηθεί επί του θέματος των γυναικοκτονιών. Είναι αλήθεια όμως πως ο κ. Βαρτζόπουλος – που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως «φίλος Αντώνη Σαμαρά» τότε τα παλιά χρόνια… – μόνο στη κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατόρθωσε να αναδείξει τα πολιτικά του ταλέντα. Φαίνεται πως είναι το περιβάλλον που τον εμπνέει….

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης

Βέβαια δεν είναι μόνο το κυβερνητικό περιβάλλον που εμπνέει τον κ. Βαρτζόπουλο είναι κι ο προϊστάμενος του υπουργός. Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Ο οποίος απειλεί τους αναισθησιολόγους του παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού διότι κάνουν στάση εργασίας. Μάλιστα. Για ποιο λόγο; Διότι το τμήμα για να λειτουργήσει χρειάζεται 11 αναισθησιολόγους και έχει μόνο 7! Και εκκρεμούν 3.000 χειρουργεία. Το ΕΣΥ στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης!

Το έγκλημα των Τεμπών

Θα είδατε, προφανώς, την ολική επαναφορά του εγκλήματος των Τεμπών και την προσπάθεια συγκάλυψης τους, στο κέντρο της δημόσια συζήτησης. Το θέμα άνοιξε από το Mega. Και βεβαίως αφορά το «μπάζωμα» και το «ξεμπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος. Με αφορμή την αποκάλυψη του Mega έκανε δήλωση σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης. Και εξέδωσε οργίλη απάντηση η Νέα Δημοκρατία προς τον κ. Κασσελάκη! Εχω όμως μία απορία; Για ποιο λόγο την ανακοίνωση την εξέδωσε το κόμμα για λογαριασμό της κυβέρνησης και όχι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης; Ο κ. Νίκος Ρωμανός κάνει τα ρεπό του κ. Μαρινάκη;

Η κυρία Μαρία Καρυστιανού

Πάντως να επαναλάβω, δοθείσης ευκαιρίας, ότι ανεξάρτητα από την προβολή του θέματος, το έγκλημα των Τεμπών, είναι παρών στην προεκλογική περίοδο – συνυπολογιζομένης της εικαστικής συμβολής του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα! Και σ΄αυτό φυσικά έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο η πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων, η κυρία Μαρία Καρυστιανού….

Εντύπωση

Πάντως χθες στα πολιτικά «πηγαδάκια» μονοπώλησε το ενδιαφέρον η έρευνα της Metron Analysis που προχθές παρουσιάστηκε στο Mega. Και φυσικά προκάλεσε εντύπωση η μείωση του – δημοσκοπικού – ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω όμως να σας επισημάνω ότι κάτι που μου έκανε εντύπωση….

Ακρίβεια

Η ακρίβεια βεβαίως – δηλαδή το κόστος διαβίωσης – παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με την έρευνα. Εντύπωση όμως μου κάνει το εξής γεγονός ότι τον Μάιο το ποσοστό της ήταν 40% ενώ τον Απρίλιο ήταν 33%. Να σας υπενθυμίσω ότι από την 1η Απριλίου αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 50 ευρώ και ανήλθε στα 830 ευρώ μηνιαίως και κατά συνέπεια αυξήθηκαν διάφορα επιδόματα (τριετίες κλπ). Παρ΄ ότι, λοιπόν, συνέβη αυτό, αυξήθηκε η ένταση του προβλήματος. Καταλαβαίνετε γιατί το «σύστημα» παίζει τα ρέστα του!

Αντεπίθεση

Ωστόσο κι από το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η κάμψη των ποσοστών. Τώρα, πάντως, από το «σύστημα» επιχειρείται μία τελευταία αντεπίθεση με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη.

Σε τρία επίπεδα

Κατ΄ αρχήν προσπαθούν να ακυρώσουν ως «λαϊκίστικες» τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να επαναφέρουν στη μνήμη το παλιό «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» επί εποχής Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθως επιδιώκουν να είναι εντός της γραμμής του κ. Σταν: «Θετική ατζέντα», που είναι όμως πολύ πιο δύσκολου του προηγουμένου. Και τρίτον, παίζουν το χαρτί της σταθερότητας, το οποίο βεβαίως ελάχιστα μπορεί να αποδώσει, δεδομένου ότι όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία διαθέτει 158 έδρες και οι εκλογές θα γίνουν σε τρία χρόνια.

Απρόοπτα

Κατά τα άλλα ο κ. Μητσοτάκης θα γυρνάει κι αυτός σαν την «σβούρα» και θα βρίσκεται σε μία διαρκή υπερέκθεση. Και φυσικά θα προσπαθεί να αποφύγει αντίστοιχα περιστατικά με αυτά της Κέρκυρας….

Τρία!

«Τρία να είναι μπροστά κι ότι νάναι» είναι η τελευταία γραμμή άμυνας. Κάτι σαν τη «γραμμή Μαζινώ» που όμως την … παρέκαμψαν οι Γερμανοί! Και το ταμείο θα γίνει το βράδυ της 9ης Ιουνίου….

Πριν το πέναλτι

Ομως όπως είναι γνωστό η πιο κρίσιμη προεκλογική εβδομάδα είναι η τελευταία. Τότε που τα νεύρα βρίσκονται στην «τσίτα» και παραμονεύει ο αστάθμητος παράγοντας. Βέβαια εκείνες οι ημέρες προσφέρονται και για … χτυπήματα κάτω από τη ζώνη! Πολλά μπορεί να καταμαρτυρήσει επ΄ αυτού η ιστορία. Θα εμπλουτιστεί η υπάρχουσα εμπειρία με νέα περιστατικά; Δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος.

Τα καίει…

Μάλιστα μου έλεγαν πως η «έκθεση» των σπιτιών του κ. Κασσελάκη έχει γίνει με το σκεπτικό «να κάψω το οποιοδήποτε χαρτί μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε βάρος μου». Και τελευταία απέμεινε η περιουσιακή του κατάσταση. Αρχικά είχε πει πως θα δημοσιοποιήσει πριν από τις εκλογές, προσφάτως και ερωτηθείς σχετικά άφησε να εννοηθεί πως έχει περιθώριο να την εμφανίσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Κι ακόμη πιο προσφάτως είπε πως θα την δημοσιοποιήσει πριν από την Κυριακή της 9ης Ιουνίου. Είναι προφανές ότι έχει κάνει λάθος στο συγκεκριμένο θέμα. Αν ήθελε να την «κάψει» θα έπρεπε να την βγάλει σε «νεκρό χρόνο» – πχ τον Μάρτιο. Τώρα όμως το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου θα τον πιέσει. Κι αν δεν την δημοσιοποιήσει στις επόμενες δέκα μέρες, θα τον χτυπήσει. Ετσι όμως γίνονται αυτά….

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024