Ο «πόλεμος της φέτας» που ξέσπασε με την αναφορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή (24/05) στη Βουλή, μας έβαλε σε πειρασμό.

Στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια το μενού ήταν ελληνικό και άκρως… απολαυστικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε με θέρμη τις προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά μια συγκεκριμένη αναφορά του δημιούργησε εύλογες απορίες.

Αναφέρθηκε στην τιμή του εθνικού μας τυριού εθνικό ορίζοντας την στα 6,28 ευρώ.

Όσοι άκουσαν την αναφορά του πρωθυπουργού εντός και εκτός της Βουλής άρχισαν να αναρωτιούνται… Πού τη βρήκε την τιμή αυτή;

Η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ξεκαθάρισε τα πράγματα. «Στο ζήτημα της φέτας, πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν, θα αντιλαμβάνονταν ότι συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ξεκαθαρίζοντας πως το 6,28 ευρώ αφορά το μισό κιλό.

O e-Καταναλωτής… ξέρει

Κάποιες ημέρες αργότερα, με τις αψιμαχίες να μην έχουν κοπάσει, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλθε, λέγοντας πως «ουδέποτε είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή ότι η φέτα έχει 6.28 ευρώ το κιλό. Η αντιπολίτευση παραποίησε τα λεγόμενα του».

Ανατρέξαμε στην πλήρως αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής που παρέχει στον καταναλωτή τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών σε βασικά και ταχυκίνητα καταναλωτικά αγαθά, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Που δίνει τη δυνατότητα ανεύρεσης του φθηνότερου καλαθιού με κριτήριο τις τιμές και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Ψάξαμε για φέτα και όχι μόνο βρήκαμε στην τιμή των 6,28 ευρώ το μισό κιλό αλλά μας έμειναν και ρέστα.