Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα εκτός Big 4 που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 2011

Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα εκτός Big 4 που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 2011

Ο Ολυμπιακός έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην τεράστια ιστορία του, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο εκτός του Big 4 μετά την Πόρτο που είχε πάρει το Europa League.

H κατάκτηση του Conference από τον Ολυμπιακό είναι μια τρομερή στιγμή, μια εποποιία τόσο για τον σύλλογο και τον κόσμο του όσο και για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τους πανηγυρισμούς να μην έχουν ακόμα κοπάσει, η αξία της κατάκτησης του τροπαίου από τους «ερυθρόλευκους» είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν σκεφτεί κανείς ότι συνήθως οι ευρωπαϊκοί τίτλοι καταλήγουν συνήθως σε κάποια ομάδα των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία).

Η Πόρτο και η λίστα των χωρών

Τελευταίο φορά που κατέκτησε κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο εκτός του Big 4 ήταν το 2011 όταν η Πόρτο κατέκτησε το Europa League στο Δουβλίνο, νικώντας την Μπράγκα με 1-0.

Στην κορυφή της λίστας των χωρών με τίτλους ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων βρίσκεται η Ισπανία με 65, ενώ ακολουθεί με 50 η Ιταλία, 48 έχει η Αγγλία και 32 η Γερμανία. Η Ολλανδία μετρά 16, η Γαλλία 14, η Πορτογαλία 11, το Βέλγιο 7, η Σκωτία 4, η Σοβιετική Ένωση (πριν τη διάλυσή της) επίσης 4, η Ρωσία 3, η Ρουμανία 2 όπως και η Τουρκία, η Σουηδία και η πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Από ένα πλέον έχει η Ελλάδα μαζί με την πρώην Ανατολική Γερμανία, την πρώην ενωμένη Τσεχοσλοβακία, την Ουκρανία και τη Δανία.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024