Aυτό που έζησε όλη η Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης δεν έχει προηγούμενο. Σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, στην Αθήνα και τον Πειραιά ο κόσμος του Ολυμπιακού πανηγύρισε μέχρι το πρωί την κορυφαία στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων.

Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το Conference League και πρόσφεραν στους φίλους της ομάδας ανείπωτη χαρά και ευτυχία που όμοια τους δεν είχαν ζήσει ποτέ.

Ένα όνειρο που φαινόταν ανεκπλήρωτο έγινε πραγματικότητα και ήταν ο βασικός λόγος για να πλημμυρίσει τους δρόμους το ερυθρόλευκο ποτάμι. Δίχως ίχνος υπερβολής οι στιγμές που ζήσαμε δεν έχουν προηγούμενο σε επίπεδο πανηγυρισμών για αθλητικό γεγονός, με εξαίρεση δύο κορυφαίες επιτυχίες που αφορούν, όμως, την Εθνική ομάδα: To Eurobasket 1987 με την Ελλάδα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης και το Euro 2004, όταν η Εθνική κατακτούσε το κορυφαίο Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Με επίκεντρο τον Πειραιά, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα, ως την Αλόννησο και τη Λήμνο, μικροί και μεγάλοι, στα ερυθρόλευκα χρώματα, μεθυσμένοι από το νέκταρ της επιτυχίας πανηγύρισαν τη θριαμβευτική επικράτηση του Ολυμπιακού στον τελικό επί της Φιορεντίνα.

Στιγμές που όλοι αυτοί που τις έζησαν, θα τις έχουν στο μυαλό και την καρδιά τους για μία ολόκληρη ζωή, στιγμές που θα γαλουχήσουν νέες γενιές φίλων του Ολυμπιακού.

Πέρα, όμως, από τους πρωτοφανείς πανηγυρισμούς, ο Ολυμπιακός μπορεί να υπερηφανεύεται και για τη συμπεριφορά των οπαδών στη Νέα Φιλάδελφεια, διαψεύδοντας την ενορχηστρωμένη προσπάθεια που έγινε αμέσως μετά την πρόκριση στον τελικό, για κίνδυνο επεισοδίων, εκτεταμένους βανδαλισμούς, ακόμα και καταστροφές στο γήπεδο.

Πέρα από κάποια μεμονωμένα, άσχημα και καταδικαστέα περιστατικά στις τουαλέτες του γηπέδου, καμία άλλη έκνομη ενέργεια δεν σημειώθηκε, παρά τον ενθουσιασμό των φίλων του Ολυμπιακού.

Όλα κύλησαν ομαλά, οι πανηγυρισμοί παρέμειναν σε κόσμια επίπεδα και το γήπεδο παραδόθηκε άθικτο, απόδειξη ποδοσφαιρικού πολιτισμού.

Και όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και σε όλη την περιοχή, όλα εξελίχθηκαν ομαλά χωρίς προβλήματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι εάν υπάρχει θέληση και σχεδιασμός, ακόμα και τα παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας, μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς επεισόδια και ασχήμιες.

Φυσικά αυτή η εικόνα εκθέτει την ΕΠΟ λόγω της διοργάνωσης του τελικού Κυπέλλου στο Βόλο χωρίς την παρουσία οπαδών. Το πρόβλημα για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι ότι με την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Conference League στην OPAP Arena, πλέον στερείται κάθε δικαιολογίας για το μέλλον…